Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για νέο εργατικό ατύχημα στα αντιπλημμυρικά έργα της Ηλιούπολης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την εταιρεία ΑΚΤΩΡ και τον υπεργολάβο Βίγλα γιατί, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας προς την εταιρεία, τους υπεργολάβους και το ΣΕΠΕ για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλιούπολη, χθες Πέμπτη 8/6 έγινε δεύτερο εργατικό ατύχημα – μέσα σε λίγες μέρες – συναδέλφου σιδερά, που εργαζόταν στο συγκεκριμένο υπεργολάβο. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης όπου διαπιστώθηκε κάταγμα ωμοπλάτης.

Οι εργοδότες μπροστά στο κυνήγι του κέρδος, μαζί με το τσάκισμα των ημερομισθίων το κόψιμο της ασφάλισης, την καθιέρωση της «μαύρης εργασίας», την εντατικοποίηση της δουλειάς,  δεν υπολογίζουν την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των εργατών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει και με αυτό το νέο τερατούργημα που φέρνουν σήμερα στην Βουλή, οπλίζει τα χέρια της εργοδοσίας.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο έργο, στον έλεγχο του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ που έγινε μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου, η εργοδοσία έδωσε εντολή να κρυφτούν εργαζόμενοι, να σταματήσουν μηχανήματα, ώστε να μην καταγραφούν, ενώ ταυτόχρονα έχει γίνει απόλυση του συναδέλφου Κ. Λάππα, χειριστή, για συνδικαλιστικούς λόγους και για να επιβάλουν την τρομοκρατία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων δηλώνει ότι η ζωή του εργάτη δεν είναι για διαπραγμάτευση, το καθεστώς «Νταχάου» στους χώρους εργασίας θα το τσακίσουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρο από το Συνδικάτο και τα Παραρτήματα, σε οργάνωση στους τόπους δουλειάς, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική για να επιβάλουμε το δίκιο μας.   

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

         

   

 

 

           

 

Περισσότερα

Συνέντευξη του Παναγιώτη Πολίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Ελλαδα FM(AUDIO)

Συνέντευξη του Παναγιώτη Πολίτη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, στο ραδιοφωνικό σταθμό...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Όλοι την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 6:30μμ στην πλατεία αγίου Πέτρου, στο Άργος.

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ : Στηρίζουμε ενεργά των αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ...