Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής για την εμπόδιση παρουσίας μελών της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο Ναυπηγείο

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα Δευτέρα 24/10/2016 , κατά την διάρκεια ελέγχου που είχε προγραμματιστεί στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου στο Πέραμα από την Μικτή Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, τα μέλη της Επιτροπής παρεμποδίστηκαν από τον ίδιο τον κ. Σπανόπουλο , ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων , να εισέλθουν για έλεγχο στον χώρο του Ναυπηγείου .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου , ο οποίος με περίσσιο θράσος, υβρίζοντας και απειλώντας τα μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, που ενώ επέβαιναν σε Υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Λιμεναρχείου, παρουσία και εκπροσώπου του Λιμενικού Τμήματος Περάματος , δεν τους επέτρεψε να μπουν στο Ναυπηγείο .

Πρέπει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 21/10/2016 κατά την διάρκεια ελέγχου στο συγκεκριμένο Ναυπηγείο , διαπιστώθηκε ότι υπήρχε συνεργείο που εκτελούσε εργασίες χωρίς άδεια και με ανασφάλιστους εργαζόμενους , ενώ επιβλήθηκαν από την Επιτροπή οι ανάλογες κυρώσεις . Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που Εργοδότες αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους ελέγχους από τις Μικτές Επιτροπές με ανάλογο τρόπο .

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τέτοιου είδους ενέργειες , την στιγμή που δίνουμε καθημερινή μάχη ώστε οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί και ουσιαστικοί στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες , καθώς επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει εργατικά ατυχήματα λόγω της ελλιπούς εφαρμογής των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας , όπως επίσης μαύρη και ανασφάλιστη εργασία .

Σοβαρές ευθύνες φέρει η Κυβέρνηση , που ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων , απαξιώνει την διαδικασία των ελέγχων , οπλίζοντας τα χέρια των Εργοδοτών ώστε να καταστρατηγούν την νομοθεσία και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων .

ΚΑΛΟΥΜΕ για μια ακόμα φορά τις Αρμόδιες Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους να βάλουν φρένο σε τέτοιου είδους πρακτικές .

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ -ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Το...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τον αποκλεισμό των εργαζομένων του ΙΦΕΤ από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Φ.Ε.Τ., μέλος μας, για το αυτονόητο αίτημα να...