Καταγγελία του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για τις νόθες αρχαιρεσίες του σωματείου που έστησαν οι μεγαλοεργοδότες των σούπερ-μάρκετ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε το σωματείο που έστησαν οι μεγαλοεργοδότες των σούπερ-μάρκετ με την ονομασία «ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ», καθώς και τη νοθεία που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα σωματείο που υιοθετεί τις θέσεις των εργοδοτών. Πρόκειται για Σωματείο που εκλέγονται απευθείας τα στελέχη της εργοδοσίας! Είναι ένα όργιο που αλλοιώνει το συσχετισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος της εργοδοσίας…

Πρόκειται για ένα «σωματείο», μηχανισμό της εργοδοσίας που μέσα στο ψηφοδέλτιό του παρελαύνουν πλήθος διευθυντικών στελεχών των σούπερ-μάρκετ, από κάθε τομέα: διευθυντές ασφάλειας, διευθυντές ανθρωπίνου δυναμικού, αγοράς αυτοκινήτων, εξωτερικού ελέγχου, αρκετοί περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές καταστημάτων.

Είναι αυτοί που όλες αυτές τις μέρες εκβιάζουν και τρομοκρατούν χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές. Εγκλωβίζοντάς τους σε μικρά γραφεία ώστε να «πειστούν» να ψηφίσουν, στέλνοντας εσωτερικά email, εξαναγκάζοντάς τους σε συμμετοχή με την απειλή ότι θα υπάρχουν «κυρώσεις» κ.α. Δε διστάζουν να «συνοδεύουν» τους ψηφοφόρους στην κάλπη, για να σιγουρευτούν ότι θα επιτελέσουν το έργο που επιθυμεί η εργοδοσία.

Οι αντιπρόσωποι που «εκλέγει», είναι η καρδιά και η φωνή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πλήθος στελεχών της εργοδοσίας εκλέχθηκε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες με την παράταξη του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ως αντιπρόσωποι για Εργατικά Κέντρα αλλά και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Είναι ένα αποκαλυπτικό δείγμα βρομιάς, ξετσιπωσιάς και ψευτιάς. Είναι ένα δείγμα του πώς παρεμβαίνει η εργοδοσία για να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η επίθεση αυτή θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με τη στήριξη του κράτους και της κυβέρνησης, αλλάζοντας το συνδικαλιστικό νόμο, με τον οποίο θα χτυπήσουν την οργανωτική δομή του κινήματος, θα φακελώνουν ηλεκτρονικά τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους, θα επιτρέπουν το λοκ άουτ στους εργοδότες, ενώ θα προσθέσουν εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση να μην δεχτούν το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενόψει της 3ης αξιολόγησης. Να τσακίσουμε τέτοια φαινόμενα σήψης και παρακμής, να πετάξουμε τα διευθυντικά στελέχη και τα τσιράκια της εργοδοσίας έξω από το συνδικαλιστικό κίνημα! Να συνταχθούν με το ΠΑΜΕ, να ενισχύσουν τα σωματεία που έχουν γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Τέτοια σωματεία έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι!

Περισσότερα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η άνοδος της ΔΑΣ στο 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Στο 38o συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου εκφράστηκαν με την ψήφο τους  περίπου 240.000 δημόσιοι...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το Σαββάτο 3 Δεκέμβρη

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε το Σάββατο 03/12/2022 και αποφάσισε τα εξής: Τη...

Σωματεία Ν. Αττικής: 8 Γενάρη θεατρική παράσταση για τα παιδιά μας ” Ο θησαυρός της Βαγίας”

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, τις οικογένειες τους και φυσικά τα παιδιά τους χρόνια...