Καταγγελία του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για την δικαστική απόφαση που βγάζει παράνομη την απεργία στον ΤΟΞΟΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει την απόφαση των δικαστηρίων που έβγαλαν  παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗ ΑΕ συμφερόντων Καλογρίτσα που παλεύουν και αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους, για τα δικαιώματά τους σε δουλειά με δικαιώματα. Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι εργοδοσία-κυβέρνηση-αστικά δικαστήρια, όλοι τους είναι από την ίδια πλευρά και όλοι μαζί ενάντια στους εργαζόμενους. Μέσα σε μόλις 3 ώρες , με δίκη παρωδία, αποφάνθηκαν οτι είναι παράνομο όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώνονται για τη δουλειά τους. Προφανώς και δεν μας εκπλήσσει αυτή η απόφαση αφού είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την επιδίωξη της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας. Εξάλλου μόλις πρόσφατα είναι τα δημοσιεύματα της κυβερνητικής εφημερίδας Αυγής που έλεγε  ότι «ορισμένοι κρίσιμοι για τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα κλάδοι δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας». Ευθυγραμμίζεται πλήρως η απόφαση αυτή με την στόχευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να στρώσει το έδαφος «για ιδανικό περιβάλλον για επενδύσεις», κάτι που προϋποθέτει την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο,τιδήποτε στέκεται εμπόδιο στα κέρδη των εργοδοτών θέλουν να το βγάλουν από τη μέση. Δεν είναι άλλωστε κρυφό ότι η επόμενη αξιολόγηση της χώρας έχει ως προμετωπίδα την περιστολή στο δικαίωμα στην απεργία.

 Απέναντι στα στημένα τους δικαστήρια, στον αυταρχισμό τους, στην ασυδοσία εργοδοσίας-κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι έχουμε τα δικά μας όπλα. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, την αλληλεγγύη μας, την αποφασιστικότητά μας στην πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Έχουμε στο πλευρό μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Τέτοιες ενέργειας όχι απλά δεν μας εκφοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο ώστε με μεγαλύτερη ορμή να ριχτούμε στη μάχη από αύριο. 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...