Καταγγελία της Ομοσπονδίας Τροφίμων για την εφημερίδα “ΑΥΓΗ”

Δημοσιεύτηκε στις

Ξεπέρασε κατά πολύ η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» όλα τα αστικά μέσα ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Με ένα ελεεινό άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου, η «Αυγή» προσφέρει τις υπηρεσίες της στους βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, απλόχερα βάλλοντας κατά του δικαιώματος στην απεργία.

Με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο αρθρογράφος που έχει την πλήρη κάλυψη της κυβερνητικής εφημερίδας, προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» ανάμεσα σε κομμάτια της κοινωνίας, όπως αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι, να στρέψει το ένα ενάντια στο άλλο όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις.

 Μάλιστα το άρθρο στρέφεται ενάντια σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις αυτού του διαστήματος, όπως των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, των εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις, που παλεύουν για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για αυξήσεις στους μισθούς και κλαδικές ΣΣΕ, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Στο όνομα του εθνικού συμφέροντος η φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως λαγός, βάζει ζήτημα για το δικαίωμα στην απεργία, στρώνει το έδαφος για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος.

 Η κυβέρνηση αλλά και οι κεφαλαιοκράτες γνωρίζουν καλά ότι η σημερινή κατάσταση στο εργατικό κίνημα, δεν θα είναι πάντα ίδια.

Γι΄αυτό και προσπαθούν να βάλουν επιπρόσθετα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας με νέο αντιδραστικό νόμο περί συνδικαλισμού.

Η 3η αξιολόγηση εμπεριέχει το χτύπημα των ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Θέλουν στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς «σιγή νεκροταφείου».

Στο όνομα της ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας θέλουν να ρίξουν στα «τάρταρα» την αξία της εργατικής δύναμης.

 Όμως «έχουν γνώση οι φύλακες» οι εργαζόμενοι στο κλάδο αλλά και στους υπόλοιπους, έχουν αποκτήσει πείρα από την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των αστικών κομμάτων που στηρίζουν με όλους τους τρόπους αυτήν την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση τις δικές μας οικογένειες και εξασφαλίζει κέρδη και ευημερία στα μονοπώλια.

 Η διοίκηση καλεί όλα τα συνδικάτα, να καταγγείλουν την εφημερίδα «Αυγή» για την άθλια προπαγάνδα της.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να σταθούν αλληλέγγυοι σε όλες τις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων και εργαζόμενων.

Η επιτυχία του ενός, θα είναι νίκη για όλους.

 Τέλος καλούμε όσοι νιώθουν προοδευτικοί, ριζοσπάστες, αριστεροί, αδικημένοι να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την συγκέντρωση δυνάμεων και την αναμέτρηση ενάντια της κυβερνητικής πολιτικής για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...