Καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για την επιχείρηση e-value

Δημοσιεύτηκε στις

Η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καταγγέλλει τη διοίκηση της επιχείρησης evalue που με τη γνωστή εργοδοτική κουτοπονηριά έσπευσε άρον – άρον να καλέσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην επιχείρηση κατά τη διάρκεια που λάμβανε χώρα η απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Ξάνθης. Μιλάμε για την ίδια επιχείρηση που το πρωί της ίδιας μέρας δήλωσε ότι θα λειτουργήσει μόνο με το προσωπικό ασφαλείας της.

  • Είναι ξεκάθαρο ότι θεωρούνε τις ζωές μας λάστιχο. Η ενέργεια αυτή δεν προκαλεί καμιά έκπληξη αφού και η συγκεκριμένη επιχείρηση – όπως και στο σύνολο τους οι μεγαλοεργοδότες – έχουν υλοποιήσει όλα τα μέτρα που έχουν ψηφίσει σύσσωμες όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τσακίσματος των δικαιωμάτων μας. Αξιοποιούνε τα 6ωρα, 4ωρα, τους υποκατώτους και κατώτατους μισθούς για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Οι ζωές μας , οι υποχρεώσεις μας, τα σχέδια μας για το μέλλον είναι ανύπαρκτα μπροστά στον ανταγωνισμό τους, μπροστά στο κυνήγι του κέρδους.

  • Πατάνε στο φόβο μας. Μόνο αυτό τους κάνει πιο δυνατούς. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εκβιάζει η εταιρία τους εργαζόμενους για να επιστρέψουν στη θέση τους μέρα απεργίας;;; Αξιοποιούνε την αγωνία του καθενός να μη βγει στην ανεργία, να μη χάσει έστω και μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας. Κυρίως όμως αξιοποιούνε ότι σήμερα δεν είμαστε ενωμένοι να απαντήσουμε στην επίθεσή τους. Είναι σήμερα ανάγκη να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία που δε φοβούνται να σηκώσουν το βάρος της σύγκρουσης, που δε σκύβουν το κεφάλι στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Να απομονώσουμε τα εργοδοτικά σωματεία που στην καλύτερη οργανώνουν αγώνες με mail! και στη χειρότερη καλούνε σε υποταγή και απεργοσπασία.

  • Η απεργία είναι υπόθεσή μας. Σήμερα γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι δε μπορούμε να στηριχτούμε στις υποσχέσεις των εργοδοτών. Η οργάνωση του αγώνα πρέπει να περάσει στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της υπόθεσης αυτής. Η συζήτηση και ο συντονισμός μεταξύ των εργαζομένων, η συμμετοχή στις συνελεύσεις του σωματείου μπορεί να μας ενώσει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η διοίκηση του σωματείου μας έσπευσε άμεσα να επιστρέψει στην επιχείρηση μόλις ενημερώθηκε για αυτή την ενέργεια από τα μέλη της. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε θα περάσουν τα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Όποιος αγανακτεί για τη σημερινή συμπεριφορά – αποκορύφωμα όσων έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια – πρέπει να σηκώσει κεφάλι. Να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη.

Έλα στο σωματείο μας – Πάρε μέρος στον αγώνα.

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...