Καταγγελία προσπάθειας ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού από εργοδότες και ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη, σε παιδικούς σταθμούς και ενδεχομένως και σε άλλους χώρους εργασίας, πλαισιωμένου με σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Κλιμάκια του ΟΑΕΔ ουσιαστικά απειλούν τους σπουδαστές αναφέροντας πως «δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία», πως είναι «μαθητές και όχι εργαζόμενοι». Ενώ σε αρκετούς παιδικούς σταθμούς το μόνιμο προσωπικό έχει ήδη δηλώσει «απεργία», ο ΟΑΕΔ καλεί τους σπουδαστές να προσέλθουν κανονικά στους χώρους δουλειάς.

Πέρα από τα προφανή ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν από την απουσία του μόνιμου προσωπικού, αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο προσανατολισμός της μαθητείας μπροστά στο αφεντικό (δημόσιο τομέα ή ιδιωτικό) που έχει ως στόχο τη συνείδηση του κάθε νέου. Να μάθει από νωρίς να είναι υποταγμένος, ευέλικτος και χωρίς δικαιώματα, απεργοσπάστης.

Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους κατάρτισης, σε κάθε Δήμο, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς που εργάζονται σπουδαστές των ΕΠΑΣ να πάρουν μέτρα καθολικής επιτυχίας της απεργίας, να μην αφήσουν την επίθεση αναπάντητη. Να μη μείνει σπουδαστής εκτεθειμένος στους εκβιασμούς και τις απειλές εργοδοτών και ΟΑΕΔ.

Η Γραμματεία Νέων

 

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...