Καταγγέλλουμε τις Διώξεις Συνδικαλιστών της USB στην Ιταλία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις προκλητικές διώξεις εργαζομένων συνδικαλιστών, μελών της USB Ιταλίας, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία εργαζομένου από την εργοδοσία το 2016.

Στις 14 Σεπτέμβρη 2016 δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια απεργίας ο Abd El Salam μετανάστης εργαζόμενος και μέλος της USB. Αμέσως η USB προχώρησε σε κινητοποιήσεις, ενώ το ΠΑΜΕ, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και συνδικάτα από όλο τον κόσμο εξέφρασαν την στήριξη τους στον αγώνα των ιταλών εργαζομένων.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και οι Κυβερνήσεις που τους υπηρετούν θέλουν με την καταστολή να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να επιβάλλουν τις αντεργατικές πολιτικές που θα διασφαλίσουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η Ιταλική Κυβέρνηση, ως εκπρόσωπος των εργοδοτών, διώκει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Διώκει τους συναδέλφους του δολοφονημένου εργάτη, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια πολιτική ακολουθούν οι κυβερνήσεις σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το δικαίωμα στην Απεργία, συλλαμβάνει και χτυπά όσους κινητοποιούνται.

Δε μας φοβίζουν. Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει.

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ιταλίας και τη συνδικαλιστική οργάνωση USB.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των εργαζομένων

Περισσότερα

Aλληλεγγύη στους απεργούς του τηλεφωνικού κέντρου της ασφαλιστικής «Anytime» στην Κύπρο

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς του τηλεφωνικού κέντρου της ασφαλιστικής «Anytime»...

Αλληλεγγύη στο μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της Γερμανίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γερμανίας που κατεβαίνουν μαζικά αυτές...

Το ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στη Μασσαλία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες