Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ!

0

 

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τις Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργών, Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου, Λογιστών, Τροφίμων Γάλακτος και Ποτών,  καθώς και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε κλάδους όπως Μέταλλο, Χρηματοπιστωτικό, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες κ.λ.π., με θέμα τις Σ.Σ.Ε. και την συνέχιση της δουλειάς των οργανώσεων με την οργάνωση της πάλης για την διεκδίκηση υπογραφής τους. Ορισμένες βασικές διαπιστώσεις :

  • Οι κλαδικές συμβάσεις έχουν λήξει και η εργοδοτική επέλαση στους μισθούς, στα μεροκάματα και τα δικαιώματά της εργατικής τάξης αγριεύει. Το διαμορφωμένο νομικό πλαίσιο – το ίδιο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις – αφήνει στην εργοδοσία ελεύθερο πεδίο, για να χρησιμοποιεί κάθε εργασιακή μορφή που εκείνη τη συμφέρει κι εμάς μας υποδουλώνει.
  • Όσες κλαδικές συμβάσεις υπογράφονται είναι με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, ενώ η ΕΓΣΣΕ δεν υπάρχει, παρά μόνο ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ νομιμοποίησε με την υπογραφή της.
  • Η εργοδοσία, όμως, έχει στρατηγικό σχέδιο και με βάση αυτό προχωρά. Αυτό εξυπηρετούν και οι κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Στη συζήτηση ομόθυμη ήταν η στάση όλων.

               Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ! Καμία αποδοχή τετελεσμένων. Κανένας συμβιβασμός, καμιά απογοήτευση να μην περάσει! Καμιά δυσκολία να μη μας γονατίσει!

             Οι ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την υπογραφή των ΣΣΕ, χωρίς να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα κατοχυρωμένα μέχρι σήμερα μεροκάματα και δικαιώματά μας. Με πιο σχεδιασμένη οργάνωση και συντονισμό κατά χώρο δουλειάς και όμιλο, κατά κλάδο παραγωγής συνεχίζουμε. Ταυτόχρονα, παλεύουμε για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, στηρίζοντας την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΜΕ.

     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των ΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στις κλαδικές μας ομοσπονδίες και το ταξικό κίνημα. Καμιά ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις να μη γίνει αποδεκτή.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν πρωτοβουλίες κατά κλάδο αλλά και συνολικά που θα συμβάλλουν στο να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις για να διεκδικηθούν οι ΣΣΕ.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.