Κάλεσμα Φορέων για έκφραση αλληλεγγής στους εργαζόμενους του Athens Ledra και για τον αγώνα για ΣΣΕ

image_pdfimage_print

Εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι

Συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Αττικής, συνταξιουχικές οργανώσεις, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, σύλλογοι γυναικών, Λαϊκές Επιτροπές στη νότια Αθήνα σας καλούμε να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στη ζωή που θέλουν να μας επιβάλουν τα μονοπώλια και η κυβέρνηση.

Η συνεχιζόμενη εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων δεν θα έχει τελειωμό όσο εμείς δεν θα μπαίνουμε μπροστά να τη σταματήσουμε.

Η ανεργία, η ακρίβεια, η φοροληστεία τσακίζει τις οικογένειές μας την ώρα που τα μέτρα προστασίας για όσους είναι χωρίς δουλειά είναι ανύπαρκτα. Οι επιδοτήσεις είναι λειψές για ελάχιστους κι αυτές με μεγάλες καθυστερήσεις, την ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα ζητάνε όλα και τα παίρνουν όλα από τις κυβερνήσεις τους.

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι για χρόνια κενό γράμμα, αφού κι όσες έχουν υπογραφεί δεν εφαρμόζονται. Οι μισθοί είναι στα 586 μικτά ή και κάτω από αυτά. Κυριαρχεί η απληρωσιά και η ανασφάλιστη δουλειά, για λίγες ώρες την ημέρα, λίγες μέρες το μήνα, λίγους μήνες το χρόνο.

Από την άλλη τα κέρδη στον τουρισμό αυξάνονται συνεχώς για τις λίγες μεγάλες επιχειρήσεις που ωφελούνται από μια ανάπτυξη που έχει καύσιμο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την καταστροφή των μικρομάγαζων.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε θεατές αυτής της κατάστασης.

Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας για να αναμετρηθούμε με τον ατομικό και συλλογικό εργοδότη, με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, με τα στηρίγματά τους στο κίνημα.

Την Τετάρτη 25 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι στήνουμε οδόφραγμα στην αντιλαϊκή πολιτική μπροστά από το ξενοδοχείο AthensLedra, στηρίζοντας τους εργαζομένους του ξενοδοχείου που ενώ είναι για μήνες απλήρωτοι, κρατάνε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα διεκδικώντας πληρωθούν δεδουλευμένα και να διασφαλίσουν τις δουλειές τους.

Πραγματοποιούμε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και συγκεντρωνόμαστε στις 3 μμ απαιτώντας από την κυβέρνηση:

  • Να επανέλθουν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.

  • 600 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλους, άνεργους και εποχικούς, αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του δικαιούχου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής

Σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία

METROPOLITAN, NOVOTEL, INTERCONTINENTAL, ATHENS LEDRA, ΤΙΤΑΝΙΑ, S.G.LYCABETUS, G.R.LAGONISI, CROWNE PLAZA, STANLEY, ROYAL OLYMPIC, ZAFOLIA και NEWREST Catering.

 

Σωματείο ΟΤΑ Καλλιθέας

 

Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ)

 

Λαϊκές Επιτροπές

2ου διαμερίσματος Αθήνας, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου

 

Επιτροπή ανέργων Καλλιθέας

 

Επιτροπές Αγώνα

Αλίμου, ξενοδοχείου Hilton, ξενοδοχείου Caravel, Καζίνο Πάρνηθας

 

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Συνταξιουχικές Οργανώσεις Καλλιθέας, Ίλιον, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Νίκαιας-Κορυδαλλού, Ηλιούπολης-Δάφνης, Αιγάλεω και σύλλογος συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-τραπεζών.

 

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας, Επιτροπή αυτοαπασχολουμένων Α΄ Αθήνας, Επιτροπή ΕΒΕ Καλλιθέας,

 

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Σύλλογοι Γυναικών 2ου διαμερίσματος Αθήνας, Καλλιθέας,

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2017

12 μμ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATHENSLEDRA

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων.

  • Να κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, ζαχαρώδη για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου

Comments are closed.