Κάλεσμα Των Συνδικάτων Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Μετάλλου Εύβοιας, Ένωσης Τεχνιτών Οικοδόμων Και Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Σε Σύσκεψη Για Την Προετοιμασία Της Απεργίας Της Πρωτομαγιάς

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ, 7μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, άνεργε, συνταξιούχε, νέα και νέε, γυναίκα της βιοπάλης,

Η Πρωτομαγιά του 2018 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πραγματικό βήμα στους αγώνες μας για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Για να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστών που στην “ειρήνη” τους μας ξεζουμίζουν και στους πολέμους τους μας κάνουν κρέας στα κανόνια τους.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε κερδίσει μια σημαντική πείρα από την πάλη για την ΣΣΕ σε μια σειρά χώρους της περιοχής μας. Έχουμε δώσει μάχες για κάθε μικρό και μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο κοινός σχεδιασμός και δράση μπορεί να αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στο δυνάμωμα των αγώνων, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, να απαιτήσουμε την αποδέσμευση της χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να ανοίξουμε το δρόμο για τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει.

Απευθυνόμαστε σε εσένα που προβληματίζεσαι με τις εξελίξεις στους χώρους δουλειάς, την επίθεση της εργοδοσίας, την όξυνση των αντιθέσεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή μας. Να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς προσπερνώντας τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε κάθε κλάδο, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων, στις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απέναντι στη νέα επίθεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων της κυβέρνησης και συνολικά του πολιτικού προσωπικού τους, η απάντησή μας θα πρέπει να τους ταρακουνήσει.

Οι αγώνες των εργαζομένων σε κάθε περίοδο και σε όλον τον κόσμο είναι οι μόνοι που δυσκόλεψαν τους εκμεταλλευτές, που έφεραν κατακτήσεις, αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Γιατί η δύναμη των εργατών μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά. Αυτό ακριβώς φοβάται η μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, οι εκμεταλλευτές σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο – Οργάνωση παντού να έρθουν τα πάνω κάτω

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Να παρθεί πίσω η παράνομη και καταχρηστική απόλυση

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Eunice, Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία,...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 11πμ γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων

Παιχνίδια σε δεντρόσπιτο, μικρές νεράΐδες και συννεφοταξιδευτές με το κουκλοθέατρο Χαρχούτ του Χρήστου Αυτσίδη Για άλλη...

Σωματείο Εργαζομένων ARIVIAS.A.: Όλοι στο Συλλαλητήριο 7 Σεπτέμβρη στη πλατεία ΧΑΝΘ

Συνάδερφοι Στις 07/09, ήμερα Σάββατο κ ώρα 15:00, στο σνακ μπαρ Μιχάλης,  θα υπάρχει λεωφορείο...