Κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων για το Συλλαλητήριο στις 13 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για δήθεν «επιστροφή στην κανονικότητα», για το «τέλος της μνημονιακής εποχής», οι υποσχέσεις και οι παροχές που τάζουν δεν πείθουν κανέναν. Είναι ακριβώς η ίδια επιχειρηματολογία με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που είναι πιστοί στη γραμμή ΕΕ-κεφαλαίου.

Την πραγματικότητα τη γνωρίζουν οι οικοδόμοι και οι οικογένειές τους από πρώτο χέρι, την νιώθουν στο πετσί τους καθημερινά.

Όλοι οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια είναι εδώ. Τα χαράτσια, η φοροληστεία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, οι μονάδες υγείας και πρόνοιας που υπολειτουργούν, 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, χτύπημα στο ασφαλιστικό και έχουν ήδη ψηφιστεί το επιπλέον πετσόκομμα των συντάξεων από 1/1/2019 και η μείωση του αφορολόγητου το 2020 και όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει για τα ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060.

Πάνω σ’ όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι συνάδελφοι και γενικότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα προστίθεται και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο παιχνίδι των αντιθέσεων και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και δρόμων μεταφοράς της, με την «αριστερή» κυβέρνηση να έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, προπαγανδίζοντας πως αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για τη χώρα και το λαό. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πως απ’ όπου πέρασε το ΝΑΤΟ δημιούργησε πολέμους και άφησε πίσω του συντρίμμια, νεκρούς και προσφυγιά, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι, υπάρχει πλέον συσσωρευμένη πείρα και ξέρουμε πως τίποτα δεν χαρίζεται. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας, το δυνάμωμα του Συνδικάτου μας, η όξυνση της ταξικής πάλης προτάσσοντας τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες απέναντι στα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών-κατασκευαστικών ομίλων μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.

Το προηγούμενο διάστημα, με την καθοδήγηση του Συνδικάτου και τους ίδιους τους εργαζόμενους, δώσαμε πολλές μάχες και είχαμε κάποιες κατακτήσεις, με τις 3 Εργοταξιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφτηκαν σε κάποια από τα μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε αυτόν τον αγώνα σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε σύγκρουση με κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

  • Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.

  • Κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

  • Μέτρα προστασίας των ανέργων.

  • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...