Κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ για κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ Δ.ΙΕΚ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/6 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

 

Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής που έγινε το Σάββατο 3/6 αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους μας να βρεθούμε στο υπ. Παιδείας για όλα τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν εμάς και τις σπουδές μας.

 Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε ενάντια:

 

  •  Στις τσάμπα πρακτικές. Διεκδικούμε άμεσα να δίνεται μισθός στους πρακτικάριους συναδέλφους μας και να τους παρέχεται ασφάλιση με βάση τις συμβάσεις που ισχύουν ανά κλάδο.
  •  Στην διαγραφή σπουδαστών απ’ τα μητρώα του ΟΑΕΔ ή την κατηγοριοποίησή τους με κριτήρια. Όποιος σπουδαστής είναι άνεργος να έχει όλα τα δικαιώματα του ανέργου (κάρτα, επιδόματα, πρόσβαση σε προγράμματα κ.α.) χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.
  •  Στην ανεπαρκή χρηματοδότηση των Δ.ΙΕΚ. Να υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (υλικοτεχνικός, βιβλία, εξοπλισμένα εργαστήρια) ώστε να μπορούμε να μάθουμε με επάρκεια την ειδικότητα που έχουμε διαλέξει. Να έχουμε καθηγητές που να πληρώνονται στην ώρα τους και να μην τους κάνουν μπαλάκι από σχολή σε σχολείο με το καθεστώς της ωρομίσθιας εργασίας.
  •  Στις πιστοποιήσεις που υποβαθμίζουν ουσιαστικά τις σπουδές μας. Να παίρνει κάθε σπουδαστής βεβαίωση κατάρτισης μαζί με πιστοποίηση ότι γνωρίζει το επάγγελμα μετά το πέρας των 4 εξαμήνων που σπουδάζει. Μέχρι να αλλάξει ο νόμος που θα καταργεί την πιστοποίηση απαιτούμε: α) να καταργηθεί άμεσα το χρηματικό αντίτιμο των 100€ της εξέτασης, β) να δημοσιευθούν οι ερωτήσεις πιστοποίησης για κάθε ειδικότητα και γ) να βγουν ημερομηνίες εξέτασης για όλες τις ειδικότητες που δεν έχουν γίνει εξετάσεις μέσα στον τελευταίο χρόνο.

 Μην μένεις άπραγος! Όσο εμείς δεχόμαστε την υπάρχουσα κατάσταση, δίνουμε στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους, το περιθώρια να περνάνε κι άλλα μέτρα που μας δυσκολεύουν τις ζωές, να μας κάνουν φτηνούς ή και τσάμπα εργαζόμενους.

 

Στη δικιά μας ζωή πρέπει να έχουμε εμείς τον τελευταίο λόγο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΣΔΙΕΚ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ.)

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...