Κάλεσμα του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού για την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ 14 Μάη στην Πρεσβεία του Ισραήλ στις 7 το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Οι δολοφονίες των τελευταίων εβδομάδων εντείνουν την ήδη εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφώσει η επί δεκαετίες κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ρίχνει λάδι στη φωτιά της έντασης στην περιοχή και ήδη φημολογείται ότι σε ανάλογες κινήσεις θα προβούν και άλλες χώρες.

 H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά σε συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ οι τριμερείς συνεργασίες όπως αυτή μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ δείχνουν ότι αυξάνονται οι συνεργασίες και σε οικονομικό επίπεδο. Εκτός από τις απαράδεκτες αυτές συνεργασίες, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση της ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, ενώ φτάνει στο σημείο να συνιστά αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα!

 Το τελευταίο διάστημα το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, ενώ κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με το Ιράν. Αυτές οι ενέργειες καθιστούν ακόμη πιο εύφλεκτη την κατάσταση στην περιοχή και αυξάνει τις πιθανότητες να ενταθεί η στρατιωτική αντιπαράθεση.

Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση.

 Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, όλους τους τραπεζοϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, τη Δευτέρα 14 Μάη και ώρα 7μ.μ., στην Πρεσβεία του Ισραήλ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...