Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Φαρμάκου για τα συλλαλητήρια 7 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση και να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη. Το κάλεσμα για την Αθήνα είναι στις 6.30 στην Ομόνοια.

Όλο το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι την κρίση που το ίδιο γεννά, θα πρέπει για το «αυριανό καλό μας» να την πληρώσουμε εμείς. Αλλά όχι μόνο αυτό. Χρειάζεται, μας λένε, να μηδενισθούν οι απαιτήσεις μας για ΣΣΕ, να δημιουργηθούν στο εργασιακό περιβάλλον συνθήκες «γαλέρας» και να προσευχόμαστε να είναι καλά οι εργοδότες για να έχουμε αυτού του τύπου εργασία. Η ζωή των εργαζόμενων χειροτερεύει παρόλη την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει μια πολύ καλύτερη ζωή, αν δε σκόνταφτε στο κυνήγι του επιχειρηματικού κέρδους, στην ανταγωνιστικότητα, δηλ. στις βασικές αρχές του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Αυτές τις αρχές υπερασπίζεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευσή της με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Δεν συζητάνε για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζόμενων, πώς θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά για το πώς θα εξασφαλιστούν περισσότερα οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, πώς αυτοί θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Διαπραγμάτευση σημαίνει αύξηση της φορολογίας στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα, σημαίνει νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μέσω ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτό το ακόμα χειρότερο μέλλον, η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολή!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Για τη ρατσιστική επίθεση συναδέλφου μετανάστη διανομέα της E-FOOD

 Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΗΣ E-FOOD ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ...

Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Τώρα, συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά στις 14 Οκτώβρη

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΕΣ– ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ! Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη σχολική...

Επιτροπή Σωματείων Μαζικών Φορέων Ν. Ιωνίας ενάντια στους πλειστηριασμούς: Μην μένεις μόνος σου απέναντι στα «κοράκια»

Με δυναμική παρέμβαση σώθηκε η μοναδική κατοικία ενός ηλικιωμένου με επιβαρυμένη υγεία! Μετά από δυναμική...