Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Κάλεσμα Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου στο Συλλαλητήριο την Κυριακή 22 Μάη

0

Πιστή στην προσπάθειά της να αιφνιδιάζει το κίνημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ επέλεξε το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη για να εξαπολύσει την νέα επίθεσή της στο λαϊκό εισόδημα. Μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που γκρεμίζει ότι είχαν αφήσει η προηγούμενες κυβερνήσεις, με το νέο νομοσχέδιο φέρνει νέα χαράτσια για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση των κόκκινων δανείων.

Κάνουν το μαύρο άσπρο για να κρύψουν την ουσία των βάρβαρων μέτρων που σε αντίθεση με τα  παραμύθια τους για <<κάβους>> και <<ξέφωτα>> είναι χωρίς τέλος.

Είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους την αποστολή για την οποία επιλέχτηκαν από το κεφάλαιο, αυτή της ανάκαμψης την καπιταλιστικής κερδοφορίας με κάθε μέσο. Αυτός είναι και ο λόγος που παίρνουν τα συχαρίκια των βιομηχάνων των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Κυβέρνηση και ΕΕ πέρασαν ασφαλιστικό- φορολογικό.

Φέρνουν νέα χαράτσια.

Θα δεχτούμε  μοιρολατρικά το μέλλον που μας προετοιμάζουν;

 Πως συνεχίζουμε;

Απευθύνουμε σε όλους το ερώτημα!

Θα συμβιβαστούμε με τις τσεκουρωμένες συντάξεις, τις συντάξεις των 400 ευρώ;

Θα συμβιβαστούμε με την νέα αγριότητα στην υγεία, στην πρόνοια;

Θα συμβιβαστούμε με τις αρνητικές εξελίξεις στην παιδεία, με το κλείσιμο των σχολείων;

Θα συμβιβαστούμε με το αίσχος των άθλιων μισθών στα 400-500 ευρώ;

Θα αποδεχτούμε τα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης ως εργασιακή σχέση; Τη δουλειά  με το σταγονόμετρο; Το μοίρασμα της φτώχειας αναμεταξύ μας; Τα νέα χαράτσια;

Θα ανεχτούμε την απληρωσιά που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι;

Εμείς λέμε, όχι συνάδελφοι!

 

Ποιο είναι σήμερα το συμφέρον για τους εργάτες του κλάδου και συνολικά για την Εργατική Τάξη;

Να σκύψουμε το κεφάλι και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα τους; Όχι!

Συμφέρον μας είναι να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στα κόμματα που στηρίζουν αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, την ΕΕ, το ΔΝΤ, στους μηχανισμούς τους και να τους πούμε: Όλοι εσείς στερείτε το δικαίωμα στην εργασία. Τσακίζεται το δικαίωμα από τη νεολαία να ονειρεύεται το μέλλον της χωρίς φτώχεια, ανεργία και πολέμους. Όλοι εσείς και το σύστημα που υπηρετείτε είστε οι μοναδικοί ένοχοι για τις απολύσεις, τα κλεισίματα των εργοστασίων, για τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τα θεόρατα ύψη της ανεργίας, για τα εργατικά ατυχήματα. Εσείς είστε υπεύθυνοι που άνθρωποι πεθαίνουν γιατί τους λείπουν τα βασικά αγαθά.

Δε δεχόμαστε αυτή τη ζωή ως κάτι το φυσιολογικό,

δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με τα ελάχιστα!

 

Όσα δικαιώματα αποσπάσαμε με τους αγώνες μας ή τα βρήκαμε από τις αναρίθμητες θυσίες προηγούμενων γενιών, κατακτήθηκαν όταν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είχαν ξεκάθαρο το ερώτημα “ποιος παράγει τον πλούτο και ποιος πρέπει να τον καρπώνεται”.  

 

Το ταξικό εργατικό κίνημα, ο κάθε εργάτης ξεχωριστά, έχει μόνο μια επιλογή: Τη γενικευμένη αναμέτρηση με το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό τους, την ανυποχώρητη πάλη ως το τέλος για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων! Να πάρει στα χέρια του και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.  Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο στο ερώτημα «ή εμείς ή αυτοί».

 

Καπιταλιστική ανάπτυξη και λαϊκή ευημερία δε συμβαδίζουν. Το σύστημα αυτό δε μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο. Αντιθέτως θα γίνεται συνεχώς πιο βάρβαρο, θα δείχνει τα δόντια του στις λαϊκές ανάγκες!

 Η Ομοσπονδία Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου  σηκώνει  ψηλά την ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, για να αναπτυχθούν νικηφόροι αγώνες και σήμερα! Να οργανωθεί ο κάθε εργάτης στο Σωματείο του, να μη μείνει κανένας ασυνδικάλιστος. Η φωνή των Σωματείων  τα έντυπα και οι ανακοινώσεις,  να μπουν σε κάθε χώρο δουλειάς, ιδιαίτερα εκεί που η εργοδοσία προσπαθεί να μας βάλει εμπόδια. Σε κάθε μεγάλο χώρο δουλειάς να στήσουμε επιτροπές των Σωματείων  και όπου δε γίνεται να οριστούνε εκπρόσωποι των εργατών μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Μόνο αν κάνουμε βήματα οργάνωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς θα ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας. Τότε που η διεκδίκηση του κλάδου, θα γίνει υπόθεση και του τελευταίου εργάτη. Τότε να είμαστε σίγουροι, ότι στους ενωμένους και οργανωμένους εργάτες, δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να βάλει εμπόδια.

Μπορούμε σίγουρα να ζήσουμε καλύτερα. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς απογοητεύσεις. Κρατάμε γερά και είμαστε σίγουροι ότι εκείνη η μέρα δεν θα αργήσει. Ψηλά το κεφάλι, κοντά στις αγωνίες και τις δυσκολίες των εργατών. Δεν θα παραδοθούμε όπως απαιτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα οργανώσουμε ακόμα πιο μαζική, ισχυρή αντίσταση, εργοστάσιο το εργοστάσιο, τον κλάδο.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ` αυτή του αγώνα. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά.                                                                          Δίνουμε όλοι το παρόν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ                                                ενάντια στα νέα φοροληστρικά μέτρα.                                                                                                                      Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιείται                                                                                    την Κυριακή 22 Μάη, ώρα 5:30 μ.μ στην Ομόνοια.

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.