Κάλεσμα Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν υπάρχει κανένας χρόνος για αναμονή.

Τώρα οργάνωση και αγώνας ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει.

 

Το  πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απορρόφηση της παραγωγής των ακτινιδίων και συγκεκριμένα με την τιμή παραγωγού, πηγάζει απο τον τρόπο που είναι οργανωμένη η παραγωγή και στόχο έχει να στηρίζει τα συγκεκριμένα συμφέροντα των εμπόρων, των μεσιτών, των επιχειρηματικών ομίλων, αυτών δηλαδή που θέλουν να μας εκμεταλλευτούν αγοράζοντας τα ακτινίδια σε χαμηλή τιμή.

Η στάση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρτας  –  Φιλιπιάδας πρώην Ένωση να μην παίρνει θέση στα παιχνίδια των εμπόρων που γίνονται επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το χαρακτήρα του ως  “ντελάλη”  της ΚΑΠ και μόνιμο επιβολέα χαρατσιών στους αγρότες.

Ταυτόχρονα το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα αφού ο ΦΠΑ έχει φτάσει στο 23% στα μέσα και τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την παραγωγή, αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού, τώρα έρχεται η προσαύξηση του ΕΚΦ στο αγροτικό πετρέλαιο από 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, κλπ.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι θα γίνει αν προσθέσουμε και τα νέα φορολογικά μέτρα που ετοιμάζονται με στόχο όπως λένε την κατάργηση  “της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών”, με φορολόγηση των κάθε είδους επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, την αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017 (από 13% σήμερα), τον διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου 55% από 27,5 % άμεσα ήδη ετοιμάζονται να αποσταλλούν τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά, το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ κ.ά.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι έμποροι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που μας κλέβουν τον μόχθο μας. Τελικά παράγουμε για τα κέρδη των εμπόρων και των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για τις διατροφικές ανάγκες του λαού.

Αυτή την οργάνωση της παραγωγής στηρίζει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που συνδιαμορφώνεται με την σύμφωνη γνώμη και των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων. Μια πολιτική που στόχο έχει να συγκεντρωθεί η γή, η παραγωγή, η εμπορία σε λίγα χέρια φτιάχνοντας νέους  “τσιφλικάδες” και μεγάλες επιχειρήσεις.

Με τα παλιά και νέα μνημόνια, με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ που στηρίζει αυτή την οργάνωση της παραγωγής, οι μικρομεσαίοι αγρότες αυτό που βλέπουμε συνεχώς είναι το εισόδημά μας να συρρικνώνεται, να επιδεινώνεται η θέση μας, να εγκαταλείπουμε καλλιέργειες όπως έχει γίνει στο παρέλθον, να ξεκληρίζομαστε με γρήγορους ρυθμούς. Όσο για τα ισοδύναμα, για αντισταθμίσματα και για παραλλήλα προγράμματα που μας λένε είναι  “φύκια για μεταξωτές κορδέλες ”. Στην «καλύτερη» περίπτωση, θα παίρνουν απο τους φτωχούς για να τα δίνουν στους φτωχότερους.

Μπροστά σ΄αυτη την διαμορφωμένη και άσχημη κατάσταση δεν υπάρχει κανένας χρόνος αναμονής .Η απογοήτευση δεν οδηγεί πουθενά. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της οργάνωσης και του κοινού αγώνα με όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές.

Μέσα απο τους υπάρχοντες αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, με την δημιουργία νέων και με την Ομοσπονδία  που  αποτελεί στήριγμα της  Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Π.Α.ΣΥ), να αντισταθούμε δυναμικά και μαζικά, γιατί δεν αντέχουμε νέα μέτρα, φόρους και τα προϊόντα απούλητα.  Να αγωνιστούμε ενάντια στην συνεχιζόμενη φιλομονοπωλιακή αγροτική πολιτική που μας ξεκληρίζει διεκδικώντας μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας με κίνητρο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των λαϊκών οικογενειών και όχι την κερδοφορία των μεγαλοεμπόρων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους  ακτινιδοπαραραγωγούς  να συμμετάσχουν στην σύσκεψη που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7:30 το βράδυ στην  “ΔΙΩΝΗ” για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια  στα παιχνίδια ντόπιων και ξένων εμπόρων και στην πολιτική που μας ξεκληρίζει και μας εξοντώνει με πρώτο σταθμό την ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 11 το πρωϊ έξω απο την Εφορία για παράσταση διαμαρτυρίας.

 

ΑΡΤΑ 2/10/2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΡΤΑΣ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...