Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καταγγέλει τον εμπαιγμό σε βάρος των αναπήρων

Δημοσιεύτηκε στις

Η καλή χρονιά από την πρώτη μέρα φαίνεται για τους αναπήρους! Όσοι από τους ελάχιστους καταφέρουν να μπουν σε δουλειά έστω και μέσω αυτών των άθλιων δουλεμπορικών κοινωφελών προγραμμάτων, τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ, τους κρίνουν ακατάλληλους για εργασία επειδή είναι ανάπηροι.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΣΑ  ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.

Πέρα από τα οξυμένα προβλήματα που κυριολεκτικά μας πνίγουν, το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ανάπηροι και ιδιαίτερα οι νέοι, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σύμφωνα με στοιχεία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους έχει ξεπεράσει το 95%.

Την Δευτέρα 30/12/13 κάλεσαν των συνάδελφο Αντώνη Κοκολάκη Πτυχιούχο της Παντείου από τα κεντρικά του ΟΑΣΑ για να πιάσει δουλειά γιατί έχει προσληφθεί στην θέση ΔΕ διοικητικού. Σήμερα παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ με το σχετικό χαρτί διορισμού του ΟΑΕΔ. Αφού στην αρχή έβαλαν διάφορα προσχώματα για να μην πάρει τη θέση, το απόγευμα τον πήραν στο σπίτι και του είπαν ότι επειδή είναι ανάπηρος δεν προσλαμβάνεται.

Όλα αυτά επειδή τις θέσεις διοικητικών του ο ΟΑΣΑ θέλει να τις χρησιμοποιήσει ως «κυνηγούς κεφαλών» ελεγκτές στα λεωφορεία.

Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας:

Λέμε όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στον συνάδελφο μας και συνολικά στους αναπήρους, το να πετιούνται έξω ακόμα και από αυτά τα προγράμματα, προγράμματα εκμετάλλευσης και σύγχρονης σκλαβιάς.

Ας σημειωθεί ότι οι ανάπηροι και οι γονείς και κηδεμόνες δεν μοριοδοτούνται σε κανένα από αυτά τα προγράμματα, όπως έχει καταγγείλει η ΣΕΑΑΝ το τελευταίο διάστημα.

Απαιτούμε  

  • Άμεσα διορισμό του συναδέλφου και των άλλων που τυχόν αποκλειστήκαν για ανάλογους λόγους.
  • Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με μόνιμη, σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους.
  • Δημόσιες και φτηνές μαζικές συγκοινωνίες για όλο τον λαό.
  • Δωρεάν μετακίνηση για ΑΜΕΑ, ανέργους, μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους.
  • Να μην κλείσει το ειδικό τμήμα για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ της ΕΘΕΛ. Αναβάθμιση τώρα με βάση τις ανάγκες.

 

Παρασκευή 03/01/2014 παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ Μετσόβου 15, Αθήνα στις 12 μμ. Από κοινού η ΣΕΑΑΝ με την γραμματεία αστικών συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

 

Πληροφορίες Μπίλης Γιώργος 6972510719 Χάρης Χουρδάκης 6977325257

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ    

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN – HELLASCAN

Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN -...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασείου: Για συμμετοχή εργαζομένων δημοσίων μονάδων υγείας σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Σοβαρότατα προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, που αδυνατούν να κάνουν...