Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ) καλεί τα σωματεία και τους υπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό Συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΔΣ της ΠΟΥΕΝ καλεί τα σωματεία και τους υπαλλήλους μέλη της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που γίνεται την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Σύνταγμα. Σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει, μέσω του “κλεισίματος της αξιολόγησης” νέα χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε μια στιγμή που τα σπίτια και οι μισθοί των εργαζόμενων απειλούνται από τους πλειστηριασμούς, η πρωτοβουλία να δοθεί μια αγωνιστική απάντηση στην προπαγάνδα περί “δίκαιης ανάπτυξης” και να κλιμακωθεί ο αγώνας είναι θετική. Συμμετέχουμε για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να περάσει την εικόνα ότι οι εργαζόμενοι συναινούν στη νέα σφαγή τους, να δείξουμε ότι δεν ξεγελιόμαστε από την προσπάθειά της να διαφημιστεί ως δήθεν “προστάτης των εργαζόμενων”.

Επίσης, είναι ζήτημα προτεραιότητας για όλους μας να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης, κατ’ εντολήν πολυεθνικών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, να αφοπλιστεί το εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα. Εκείνοι που στην πρώτη ευκαιρία μαγειρεύουν εκλογικούς νόμους, εκείνοι που φτιάχνουν κυβερνητικές πλειοψηφίες για να περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα δεν μπορούν να μας λένε ότι θα αναμορφώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα εν ονόματι της “δημοκρατίας” και του 50+1! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της απεργίας και την ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος από τα συμφέροντα των εργοδοτών.

 Για τον λόγο αυτό, το ΔΣ της ΠΟΥΕΝ αποφάσισε να συνυπογράψει το “Κάλεσμα Ομοσπονδιών για το Δικαίωμα στην Απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση” που καταγγέλει αυτή την προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας και καλεί τα σωματεία μέλη του να πράξουν το ίδιο.

 

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...