Η Ομοσπονδία Φαρμάκου ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας ενάντια στην ανεργία

0

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

 Η ΟΕΦΣΕΕ ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας ενάντια στην ανεργία που έχει γίνει μια θηλιά που σφίγγει για κάθε λαϊκή οικογένεια. Καλούμε όλα τα σωματεία- μέλη της Ομοσπονδίας να οργανώσουν τη συμμέτοχή των εργαζόμενων του κλάδου στην πορεία ενάντια στην ανεργία και στην μεγάλη διαδήλωση- συναυλία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα στις 6.00μ.μ.

 Το ζήτημα της ανεργίας αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και όχι μόνο τους άνεργους, το εργατικό κίνημα πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα τόσο για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας και στήριξης των ανέργων, όσο και ενάντια στην ίδια την ανεργία που τη δημιούργησαν και τη συντηρούν οι επιλογές της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων της.

 Οι κυβερνήσεις υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αξιοποιώντας τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας, σαν φόβητρο για τους εργαζόμενους, ισοπεδώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, το δικαίωμα στη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα περιθώριο για αναμονή. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, κάθε εργαζόμενος να συσπειρωθεί και να παλέψει στο πλευρό του σωματείου του για να βάλει ένα φρένο στον κατήφορο που του ετοιμάζουν και να διεκδικήσει πίσω τη ζωή που του κλέβουν κάθε μέρα.

 Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

  • Επίδομα ανεργίας 600€.

  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€, της 13ης και 14ης σύνταξης.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.