Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου πήρε απόφαση συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φλεβάρη η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με την παρουσία και των Προέδρων και Γραμματέων των σωματείων που είναι στη δύναμή της.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε μεταφέρθηκε η εικόνα από τον κλάδο και οι επιπτώσεις που έχουν οι ανατροπές από την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ακόμα και σε τομείς όπως αυτούς της Χαρτοποιίας, Κυτιοποιίας, Βαθυτυπίας που υπάρχει ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, αυτό είναι σε βάρος των εργαζομένων αφού βασιλεύει και εκεί ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία.

Γενική είναι η εκτίμηση ότι η επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα φέρει νέα μέτρα στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα με την απελευθέρωση των απολύσεων, τις αλλαγές στο νόμο για τη συνδικαλιστική δράση και νέα φοροληστεία μέσω της μείωσης του αφορολόγητου. Τονίστηκε ο επιζήμιος ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτών που έφεραν τις απαιτήσεις των εργοδοτών στα σωματεία και βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης με το να χωρίζουν τους εργαζόμενους σε νέους και παλιούς, μόνιμους ή συμβασιούχους.

Όσον αφορά τον προσανατολισμό της δράσης μας τονίστηκε η ανάγκη για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, την εγγραφή όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους ανεξάρτητα από σχέσεις εργασίας και ειδικότητα, την οργάνωση και την ένταξη των ανέργων στο κίνημα. Ότι θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ και της διεκδίκησης των απωλειών των τελευταίων χρόνων.

Το Γενικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 14 Φλεβάρη, τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, που σέρνεται σε δίκη επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

 

14/2/2017

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης: Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου

Δεν  θα περάσει! Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου. Όλοι στην προσυγκέντρωση στις 9.30 στην...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: 28 Αυγούστου Απεργία. Δε θα επιτρέψουμε την περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η ΟΕΝΓΕ προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28/8, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής...

Σωματεία Αλεξανδρούπολης: Αλληλεγγύη στον ηρωϊκό λαό της Παλαιστίνης

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 Μ.Μ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ...