Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους στην Ελλάδα για το θάνατο του συναδέλφου BAHADAR CHAUDHARY από το Πακιστάν

image_pdfimage_print

Η ΟΕΚΙΔΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους στην Ελλάδα για το θάνατο του συναδέλφου BAHADARCHAUDHARY από το Πακιστάν που έχασε τη ζωή εν ώρα εργασίας (το Σάββατο 13 Μαΐου), στο Υφαντήριο Παντελίδη, στην περιοχή της Ν. Ιωνίας.

Καταγγέλλει τις συνθήκες δουλειάς, την ανασφάλιστη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια και τις υπερωρίες νυχτερινές ώρες και μόνος του ο εργαζόμενος στο χώρο εργασίας.

Συνθήκες γαλέρας που ασκούν τεράστια πίεση στη σωματική και ψυχική υγεία του εργαζόμενου, έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική επιδείνωση της κατάστασης υγείας, οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια ακόμα και στο θάνατο αν υπάρχουν και παθολογικές αιτίες.

Απαιτεί τη διερεύνηση των αιτιών απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς και την απόδοση των ευθυνών, την πραγματοποίηση ελέγχων για ανάλογες συνθήκες σε άλλους χώρους δουλειάς του κλάδου.

Την άμεση καταβολή από τον συγκεκριμένο εργοδότη όλων των οφειλόμενων, με βάση τις πραγματικές εργάσιμες ημέρες, στην οικογένεια του συναδέλφου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.