Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταδικάζει τη δικαστική απόφαση που επέβαλε ποινές στους Χαλυβουργούς

0

 

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση που επέβαλε ποινές πολύμηνης φυλάκισης στους ηρωικούς απεργούς χαλυβουργούς. Πρόκειται για απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης και των βιομηχάνων και του δόγματός τους «νόμος και τάξη».

 Σήμερα, 9 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, δίκασαν και καταδίκασαν εργάτες, επειδή δεν υποτάχτηκαν στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι και πάλεψαν για το μεροκάματο και τα δικαιώματά τους, επειδή αντιτάχθηκαν στη στυγνή εκμετάλλευση.

 Ο αγώνας των εργατών της χαλυβουργίας αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλη την εργατική τάξη. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να επιτρέψουμε την καταδίκη αυτού του αγώνα, όπως δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

 Συνάδελφοι χαλυβουργοί,

 Είμαστε στο πλάι σας. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας και δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίησή του! Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση κανενός εργατικού και λαϊκού αγώνα!

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

ΑΘΗΝΑ, 9/4/2014

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.