Η ΟΕΚΙΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Fintexport

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Fintexport και της Διοίκησης του Σωματείου τους που ύστερα από τρομοκρατική και συκοφαντική μήνυση της εργοδοσίας κατά την διάρκεια του πολύμηνου αγώνα τους, με προφανή στόχο το χτύπημα της κινητοποίησης τους, στέλνονται στα δικαστήρια, στην εξ αναβολής δίκη την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

Ο Βιομήχανος και η αστική δικαιοσύνη συνεχίζουν μια δίωξη σε βάρος απλήρωτων και ανέργων πλέον συναδέλφων, εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι, λέει ο λαός μας. Το αμάρτημά τους είναι ότι έκαναν το χρέος τους απέναντι στις οικογένειες τους και την εργατική τάξη, περιφρουρούσαν τα δικαιώματα τους, τον μόχθο και τον ιδρώτα τους.

Οι εργαζόμενοι της Fintexport σήκωσαν κεφάλι, αντιπάλεψαν την αντεργατική βαρβαρότητα και γι’ αυτό βρέθηκαν στο στόχαστρο της μεγαλοεργοδοσίας. Στάθηκαν όρθιοι, πάλεψαν για το δίκιο τους, δέχθηκαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε να μονιμοποιήσει τα παλιά και να πάρει νέα μέτρα στήριξης των βιομηχάνων χτυπώντας τη συλλογική πάλη και δράση των εργαζομένων, κάτι που δεν είχαν καταφέρει, δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όσα εμπόδια και να βάλουν για να μην κουνιέται φύλλο, για να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα, είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, την πάλη για το δίκιο του εργάτη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ – Για την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη συμβολή των εργαζομένων του ΕΦΕΤ στη διαχείρισή της

Θέμα: « Για τη διαμορφωμένη κατάσταση σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη...
00:09:36

Παρέμβαση ΣΥΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις συλλήβδην μετακινήσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας(BINTEO)

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 29/7/2024 πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας με...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για Λευκη Νύχτα – Να μην γίνει κανονικότητα η καταπάτηση του ωραρίου μας

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποφάσισε "για...