Η Ε.Γ. ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Για μία ακόμα χρονιά, η επιδημιολογική πολιτική της κυβέρνησης κατά την τουριστική περίοδο καθώς και η μέριμνα περίθαλψης των επισκεπτών της χώρας δεν υπακούουν σε κανένα απολύτως υγειονομικό κριτήριο αλλά μόνο στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αεροπορικών εταιρειών – διεθνών τουριστικών πρακτορείων – καρτέλ μεγαλοξενοδόχων.

1. Δεν διενεργείται ιχνηλάτηση στις πύλες εισόδου της χώρας ούτε κατά την άφιξη, ούτε κατά την αναχώρηση.

2. Φέτος δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας. Επίσης όχι μόνο δεν υπάρχει σαφής εντολή για απομόνωση των επισκεπτών της χώρας αν νοσήσουν από Covid-19, αλλά ακόμα και με μοριακό PCR τεστ θετικό επιτρέπεται να κυκλοφορούν έξω με μάσκα.

3. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για διαδικασία χορήγησης αντιικών χαπιών σε επισκέπτες της χώρας, ακόμα και αν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ιδιωτικά. Η παραγγελία γίνεται μόνο μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ και η αναγραφή ΑΜΚΑ είναι τελείως αναγκαία προϋπόθεση. Κατά συνέπεια είτε ο επισκέπτης δεν λαμβάνει αντιική φαρμακευτική αγωγή ή πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία μόνο και μόνο για προληπτική χορήγηση ενδοφλέβιας αντιικής φαρμακευτικής αγωγής, προσθέτοντας έτσι επιπλέον φόρτο στα νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ επικαιροποιεί για άλλη μία φορά το αίτημα να υπάρξει επιτέλους πολιτική υγείας όσον αφορά και την πρόληψη και την περίθαλψη με υγειονομικά επιστημονικά κριτήρια, έτσι ώστε να υπάρχει στοιχειώδης ασφάλεια τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 28 Απρίλη για Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Αγώνας για την προστασία της ζωής μας – Ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Καταγγελία για την προσπάθεια της εταιρείας να μην υπογράψει ΣΣΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας, που εδώ...