Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου – Χάρτου, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, με τη μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, με τη μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα από 3 έως 10 Απρίλη, που φέρνει στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Από τη μεριά μας στηρίζουμε και δίνουμε μαζικό παρόν σε αυτήν την πορεία, όπως και στη μεγάλη διαδήλωση – συναυλία που θα πραγματοποιηθεί, σαν αποκορύφωμα, την Κυριακή 10 Απρίλη στις 18:00, στο Σύνταγμα.

Ο Κλάδος μας ανήκει σε αυτούς που έχουν χτυπηθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την ανεργία, αλλά και τη «μισοανεργία», τις ελαστικές σχέσεις, τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Είναι ώρα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, τα λαϊκά νοικοκυριά, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αντιπαρατεθούμε με το σύνολο της πολιτικής που υποκλίνεται στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Σε αυτές τις αξίες είναι πιστή και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατεδαφίζοντας ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τους μισθούς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση.

Καλούμε τα σωματεία, τις Σωματειακές Επιτροπές, τους εργαζόμενους του Κλάδου, να στηρίξουν την προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και μέσα από μαζικές διαδικασίες να ανοίξει η συζήτηση για τις αιτίες που δημιουργούν την ανεργία καθώς και τα μέτρα για την ουσιαστική προστασία και στήριξη των ανέργων.

 

Είναι ώρα για πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!!!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

  • Επίδομα ανεργίας 600 €.

  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 € και της 13ης και 14ης σύνταξης.

 

 

Αγωνιστικά

 

Το Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...