Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα.

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο πρακτορείο Ευρώπη, δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει δώσει αέρα στα πανιά του μεγάλου κεφαλαίου που προσπαθεί αξιοποιώντας τους κρατικούς μηχανισμούς να επιβάλλει σιγήν ιχθύος στους τόπους δουλειάς και να περάσει την πολιτική της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων, της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, για να ξεπεράσει την κρίση του, για νέα κερδοφορία στις πλάτες των εργαζομένων, χωρίς αντίσταση,

Με μια απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της μεγαλοεργοδοσίας στο πρακτορείο Ευρώπη, χρησιμοποιώντας δικαστές εντεταλμένους, επιχειρούν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Θέλουν να στείλουν μήνυμα: «Τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεσθε».

Γελιούνται όσοι στη δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες. Δεκαετίες η δικαιοσύνη στο αστικό σύστημα αποτελεί το ρόλο του νομιμοποιητή της εκμετάλλευσης της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά η ταξική πάλη δεν σταμάτησε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά.

Η καταδίκη αυτή να πεισμώσει τους εργαζόμενους, να γίνουν πιο δυνατοί, να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία για να σπάσει η τρομοκρατία. Με την ενότητα τους και την αλληλεγγύη τους να δώσουν μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από την διεκδίκηση των αιτημάτων τους, από την υπεράσπιση της ζωής τους.

Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Η απεργία αυτή μας αφορά όλους και πρέπει να στηριχθεί.

Να δοθεί απάντηση στα σχέδια τους γιατί προετοιμάζουν συνολικότερα να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα με νόμο που θα φέρουν στη Βουλή που αποτελεί μεταξύ άλλων προαπαιτούμενου του 3ου μνημονίου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία της Αττικής στο Υπ. Εργασίας για...

Σάββατο 6 Ιούλη Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΜΕ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΜΕ  Το Σάββατο 6 Ιούλη, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία...