Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.Μ.Ε συμμετέχει και στηρίζει, την πρωτοβουλία του δήμου της Πάτρας για τη μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας Πάτρα – Αθήνα

0

 

Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.Μ.Ε συμμετέχει και στηρίζει, την πρωτοβουλία του δήμου της Πάτρας για τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ με σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Καλούμε τα συνδικάτα, τους ανέργους , τους εργαζόμενους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές, να αγκαλιάσουν την κίνηση αυτή, να συμμετέχουν μαζικά, στην πάλη ενάντια στην ανεργία, στον αγώνα για την ουσιαστική στήριξη των άνεργων εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία στήριξης στον αγώνα της εργατικής τάξης, η οποία μαστίζεται από υψηλή ανεργία που φτάνει 40% στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Σήμερα χιλιάδες είναι αυτοί που υποαπασχολούνται ή δουλεύουν με μισθούς για ένα ξεροκόμματο ή κάτω από άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στα εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την μείωση μισθών και μεροκάματων, με νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών με στόχο να μονιμοποιήσουν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Στο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, με νέες μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αφαιρώντας το δικαίωμα της σύνταξης από τις νεότερες γενιές. Διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση που καταχτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.Δίπλα σε αυτά εξαπολύουν καταιγίδα φοροαφαίμαξης του λαού μας ύψους 14 δις ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους νέους και τις νέες , τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και τo μέλλον των παιδιών μας, στα δικά μας χέρια.! Να δυναμώσουμε την οργάνωση μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία, οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

Μαζικά, μαχητικά, να δημιουργήσουμε ένα εργατικό λαϊκό τείχος αντίστασης,να πορευτούμε σε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ στις 3 ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Να παρθούν άμεσα ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ΕΥΡΩ.

  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 13ης& 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ.

Πάτρα,23-3-16

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.