Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την εργοδοσία στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ

0

Η Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑ καταγγέλλει την εργοδοσία στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ που προχωρά στην απόλυση όλων των μελών του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, καταθέτοντας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικιοθελούς αποχώρησης»!

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι μέσα από το επιχειρησιακό σωματείο βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Αυτός ο αγώνας και το σωματείο που πρωτοστατεί έχουν βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εργοδοσίας που προσπαθεί να τους κάμψει με επιθέσεις ένοπλων μπράβων της, με συλλήψεις, με εξαγορά, με κατασυκοφάντηση του αγώνα.

Η εργοδοσία του Ζούρα αξιοποιεί όλο το νομικό αντεργατικό πλαίσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων προκειμένου να ξεμπερδέψει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως όλα τα μέτρα (νέα και παλαιότερα), όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης λαμβάνονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Για τη κατάσταση στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχουν λάβει γνώση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Παρόλα αυτά η επίθεση κλιμακώνεται ενώ τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εργοδοσία.

Η εργοδοτική τρομοκρατία πρέπει να βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους όχι μόνο του κλάδου της πτηνοτροφίας, αλλά και του δικού μας κλάδου.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ. Το Σωματείο μας μαζί με το ταξικό κίνημα θα δώσει το παρόν στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν προκειμένου να σταματήσει εδώ και τώρα η μεθόδευση της απόλυσης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αλλά και για να δικαιωθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.