Τρίτη, Σεπτέμβριος 25

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τις απολύσεις στην EURODRIP

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) εκφράζει την στήριξή της στο Σωματείο των εργαζομένων στη Eurodrip.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των δύο συναδέλφων, τρεις μέρες μάλιστα πριν τις εκλογές του σωματείου που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και μέλη του σωματείου.

Οι απολύσεις στη «Eurodrip» δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων της. Τέτοιες τακτικές των εργοδοτών άλλωστε αντιμετωπίζουμε και στον κλάδο μας. Συχνά οι εργοδότες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο, για να μην καταλάβουν την δύναμη τους που είναι ο κοινός αγώνας. Με απολύσεις, απαγορεύσεις περιοδειών, με ψέματα προσπαθούν να μας φοβίσουν. Απολύουν αγωνιστές συναδέλφους για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους, με την δικαιολογία ότι δεν ήταν καλοί στην δουλειά και άλλα τέτοια. Η κοινή δράση μας μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι όσο το Σωματείο είναι στήριγμα των εργαζομένων στα πραγματικά τους προβλήματα, τόσο είναι αγκάθι για την εργοδοσία.

Κανένας και καμιά δεν πρέπει να φοβηθεί μπροστά σε αυτή την εξέλιξη. Κανένας και καμία δεν είναι μόνος του πια. Έχει ο ένας τη στήριξη του άλλου. Έχετε όλοι το Σωματείο σας! Έχετε την στήριξη και του δικού μας σωματείου, του δικού μας κλάδου!

Απαιτούμε:

  1. Άμεση επαναπρόσληψη των δυο απολυμένων.

  2. Να σταματήσει η εταιρεία τις προσπάθειες εκφοβισμού, ανοιχτές και συγκαλυμμένες, απέναντι στους εργαζόμενους και το Σωματείο.

  3. Να σταματήσει η εταιρεία την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.