Η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Νομού Λάρισας καταγγέλλει τη δίωξη των 35 συνδικαλιστών στελεχών του ΠΑΜΕ

0

Η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Νομού Λάρισας καταγγέλλει τη δίωξη των 35 συνδικαλιστών στελεχών του ΠΑΜΕ , προέδρων και μελών ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, στις 30/1/2013.

«Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι “το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις”.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, όμως αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων, για την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας”, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013. Σε εκκρεμότητα παρέμενε η κατηγορία των “απρόκλητων φθορών”, τις οποίες υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, για την οποία δικάζονται την Πέμπτη 16/3/17!

Η νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, από κυβέρνηση, δικαστήρια, εργοδότες να βάλουν νέα εμπόδια στους αγώνες του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ δεν θα περάσει και καλούμε τον κάθε συνάδελφο να οργανωθεί στο Συνδικάτο, στο σωματείο, στο σύλλογό του και να δώσει την έμπρακτη απάντησή του μέσα από το χώρο εργασίας του».

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.