Ημερίδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την υγιεινή και ασφάλεια εργασίας 1η Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Παρασκευή, 1 Δεκέμβρη 2017, ώρες 6 μ.μ έως 9.15 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΝΛ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απουσία μέτρων ασφάλειας στους περισσότερους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργασιακή ανασφάλεια, οδηγούν καθημερινά σε εργατικά ατυχήματα, ορισμένα θανατηφόρα. Στο Ν. Λάρισας, το 2016 καταγράφηκαν 111 εργατικά ατυχήματα (1 θανατηφόρο), ενώ και μέχρι 20/11/17 καταγράφηκαν άλλα 111 (4 θανατηφόρα), ενώ αρκετά δεν δηλώνονται υπο τον φόβο της απόλυσης. Οδηγούν στη πρόωρη φθορά της υγείας μας και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών που δεν καταγράφονται και δεν αναγνωρίζονται. Κάθε χρόνο πανελλαδικά εκατοντάδες είναι οι θάνατοι και ακόμα περισσότερα περιστατικά βαριάς αναπηρίας που οφείλονται στον επαγγελματικό κίνδυνο και κρύβονται πίσω από το χαρακτηρισμό κοινή νόσος. Το κεφάλαιο που είναι ο μεγάλος ένοχος παραμένει στο απυρόβλητο. Αυτή η κατάσταση συνδέεται με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων – Ε.Ε – ΔΝΤ – επιχειρηματικών ομίλων, που θυσιάζουν εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση! Απαιτούμε ουσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειάς μας!

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώσει ημερίδα-εκδήλωση την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2017 και ώρες 6-9.15 μ.μ, με σκοπό να αναδείξει το πολύ σοβαρό ζήτημα της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και της επίπτωσής τους στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και της ανάγκης οργάνωσης της δράσης του εργατικού κινήματος για το θέμα αυτό.

Στην ημερίδα-εκδήλωση εισηγήσεις θα κάνουν οι:

Τάσος Τσιαπλές, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας

Εύη Γεωργιάδου, Μηχανικός Ασφάλειας, Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)

Χρήστος Παπάζογλου, Γιατρός Εργασίας, Μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

 

Καλούμε όλα τα Δ.Σ των Σωματείων, τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και κάθε εργαζόμενο-νη, να παρευρεθεί και να συμμετάσχει ενεργά στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες απεργούν στις 3 Ιούλη για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Φτάνει πια! Δεν θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα! Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Απόλυση μάνας παιδιών με αναπηρία από το Γενικό Κρατικό

Απέλυσαν για μία ακόμη φορά καθαρίστρια μάνα δυο παιδιών με βαριά αναπηρία την ΑΚ...