Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Ε. Κ. Πάτρας: Δελτίου Τύπου για τη στοχοποίηση του Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικογιαννη, από την παράταξη της ΔΑΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

0

Το Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας καταγγέλλει την στοχοποίηση του Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη από την παράταξη της ΔΑΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας επειδή ο συνάδελφος ανέδειξε στη συζήτηση στην επιτροπή της βουλής το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν σε βάρος των εργαζομένων η κυβέρνηση, οι « επενδυτές» και οι άνθρωποι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει στη βουλή η κυβέρνηση για την δήθεν «εξυγίανση» των Ναυπηγείων Ελευσίνας έχει στόχο μέσω νόμου να μετατραπούν τα Ναυπηγεία σε σύγχρονο κάτεργο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς καμία εγγύηση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, για τους μισθούς και τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές όπως κατά παραγγελία έχουν ζητήσει οι επενδυτές έτσι ώστε να τους παραδοθεί η επιχείρηση απαλλαγμένη από «βάρη».

Καταδικάζουμε την στοχοποίηση του συναδέλφου Πουλικόγιαννη καθώς και την επιλογή της κυβέρνησης να χτυπήσει με αυτό το νόμο τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στέλνουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι τα συνδικάτα και η εργατική τάξη με τον αγώνα της θα προασπίσει το δίκιο της.


Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.