Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας για “Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες”

Δημοσιεύτηκε στις

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους εργαζόμενους στις ‘’Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες” και “ΟΡΛΙΑΣ’’ στην λωρίδα Σαγιάδας που εδώ και 10 μέρες απεργούν, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν έως και 15 μήνες.

 

Τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων καταγγέλλοντας και  καταδικάζοντας την αυθαιρεσία και αναλγησία της εργοδοσίας που αρνείται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.

 Η απλήρωτη εργασία, και η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων, σε  ιδιωτικό  και  δημόσιο  τομέα,  πχ   καθαρίστριες  στα  σχολειά, έχει γίνει  πλέον καθεστώς, και σε ορισμένες περιπτώσεις τους στερούν, ακόμα κι’ αυτό το πενιχρό επίδομα των Χριστουγέννων, παρανομώντας σε βάρος τους.

 Οι επιχειρήσεις, αλλά και η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την κρίση και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, πατώντας πάνω στις ανάγκες των εργαζομένων, τους αναγκάζει να εργάζονται σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

 Κάτω ακριβώς από τέτοιες συνθήκες δουλεύουν οι συνάδελφοι μας στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, -και όχι μόνο- και αναγκάστηκαν να κατέβουν σε απεργία διεκδικώντας το αυτονόητο, την αμοιβή τους που παράνομα δεν τους καταβάλει ο εργοδότης.

 Καλούμε τους εργαζόμενους πατώντας και στην δική τους εμπειρία, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την εφαρμοζόμενη πολιτική που καταργεί της Συλλογικές Συμβάσεις  Εργασίας, καταργεί την κοινωνική ασφάλιση δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς (π.χ. ΣΕΛΟΝΤΑ, ΝΗΡΕΑΣ, κλπ) και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.  

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και γενικότερα, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενιαία, συλλογικά, πειθαρχημένα και αποφασισμένοι να συγκρούσουν με την εργοδοσία και την κυβερνήσεις τους. 

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από τα συνδικάτα τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους προς τους απεργούς συνάδελφους.

 Γιατί μόνο συλλογικός αγώνας μέχρι τέλους μπορεί να δώσει προοπτική να δρομολογήσει και να φέρει αποτελέσματα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη.

 Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote – Evalue Ν. Αττικής: Οι εξελίξεις στο έργο eshop-Γερμανός δείχνουν ότι η εταιρεία προσπαθεί από την πίσω πόρτα και μεθοδικά να...

Συνάδελφοι, Οι εξελίξεις στο έργο eshop-Γερμανός, μετά και την επιδίωξη για δυσμενή μεταβολή στο εργασιακό...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 25ης Μαΐου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Δευτέρα 25-5-2026 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Εργατικό Κέντρο – Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Ιτέα

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣTHN ΙΤΕΑ Συνάδελφοι Συναδέλφισσες, Σε συνέχεια της απαράδεκτης προσπάθειας που έγινε πριν...