Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου : Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο 31 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του EKZ 31 Μάρτη στις 7:00 το απόγευμα στο Εργατ/κό Κέντρο.

 

Μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή!

Να μην περάσει!

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,

Το επόμενο διάστημα νέα μέτρα θα προστεθούν στα όσα ήδη έχει πάρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Έρχεται νέο ασφαλιστικό, φόροι, τσάκισμα μισθών και μεροκαμάτων και από την άλλη νέα προνόμια για τους τραπεζίτες.

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν!

Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο.

Τα μέτρα που θα πάρει μας αφορούν όλους. Όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους. Τους εργαζόμενους που η εργοδοσία εκβιάζει με τη μαύρη – ανασφάλιστη εργασία ή την ανεργία, τους εκατοντάδες συναδέλφους μετανάστες.

Δεν υπάρχει πτυχή της ζωής μας που να μην μας την έχουν λεηλατήσει, το βλέπουμε στο νησί μας καθημερινά με τους εκατοντάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους απλήρωτους ή που πληρώνονται με τα άθλια επίπεδα των 586 και 511 ευρώ, με εργαζόμενους των 4ωρων, με εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας! Αφορά κατακτήσεις που κέρδισε η τάξη μας ύστερα από σκληρούς, ταξικούς, ανυποχώρητους αγώνες. Παροχές που επεκτείνονται από τη γέννηση του παιδιού έως τα βαθιά γεράματα, την αξιοπρέπεια έως το τέλος της ζωής του εργαζόμενο

Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους.

Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ!

Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του EKZ 31 Μάρτη στις 7:00 το απόγευμα στο Εργατ/κό Κέντρο.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων: Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να επιστραφεί και να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων

Η διοίκηση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων στηρίζει τον χανιώτικο λαό που...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Στο έλεος της τύχης η ζωή των εργαζομένων για μια ακόμη φορά.

Καταγγέλλουμε το γεγονός του τραυματισμού εργαζομένων, που κατά τη διάρκεια εργασιών κεραυνοβολήθηκαν από ρεύμα...