Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου : Η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες θα παραταθεί

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου ενημερώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης εργαζομένων, ανέργων και πληθώρας κόσμου, η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες θα παραταθεί έως τις 18/3 τις ίδιες ώρες (10:30-12:00 το πρωί και 19:00-21:00 το απόγευμα) στο Εργατ/κό Κέντρο, Ευγενίδου 5.

Την Τετάρτη 16/3 θα γίνει η δεύτερη αποστολή από την Ζάκυνθο και θα ακολουθήσει και τρίτη.

Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των Ζακυνθινών, ιδίως των δεκάδων ανέργων και των ανθρώπων του μόχθου, που έχουν κτυπηθεί ανηλεώς από τις πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που τις έχουν εφαρμόσει, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Οι πράξεις αυτές δείχνουν το μεγαλείο ενός λαού που δεν πέφτει εύκολα στις ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που θέλουν να δηλητηριάσουν συνειδήσεις λαϊκών ανθρώπων για τα οφέλη των κεφαλαιοκρατών.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και τις άλλες χώρες που γειτονεύουν με τη χώρα μας, να ανοίξουν τα σύνορα, επιτρέποντας την άμεση ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών σε όποια χώρα θέλουν να πάνε. Να υπάρξουν και αεροπορικές μεταφορές προσφύγων απευθείας στις χώρες που θέλουν να πάνε με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση, να μείνει παρατηρητής στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος των λαών, στο όνομα των συμφερόντων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ρωσίας.

Πέρα από την έκφραση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις αποφάσεις και τις πολιτικές που γεννούν την ανεργία, την εξαθλίωση, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

 

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Διαμαρτυρία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την υπομετάγγιση παιδιών με μεσογειακή αναιμία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν σωματεία , φορείς με...

Παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διεκδίκησης στο Παλαμά(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Παλαμά...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Κινητοποίηση και στάση εργασίας 13 Οκτώβρη με συγκέντρωση την πύλη του νοσοκομείου

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων σε κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή 13/10/2023 στην...