ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, συναντήθηκε εχθές 03/08/2022 με τον Διοικητή και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, με αφορμή τις καταγγελίες εποπτών-επιθεωρητών της Επιθεώρησης Εργασίας Πειραιά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και αφορούν τις διαρροές πληροφοριών σε εργοδότες σχετικά με το πότε και που θα γίνονται έλεγχοι από την Υπηρεσία.

Ως Διοίκηση κάναμε καθαρό ότι, με δεδομένη την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για την υποστελέχωση των υπηρεσιών ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας και την φιλότιμη προσπάθεια των εποπτών-επιθεωρητών να ανταποκριθούν στην πλειοψηφία τους, στο δύσκολο αλλά σημαντικό τους καθήκον, ζητήσαμε να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος οι συγκεκριμένες καταγγελίες ώστε να «ξηλωθεί» ο μηχανισμός που ενημερώνει τους εργοδότες για τους ελέγχους που διενεργούν οι επιθεωρητές. Να γίνονται πιο αυστηροί και τακτικοί έλεγχοι στην αγορά εργασίας και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στη βάση των αναγκών της περιοχής του Πειραιά. Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη και η προστασία από την Υπηρεσία προς τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όσων έχουν βγει μπροστά και καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα γεγονότα. Να μην τους ασκηθεί βλαπτική μεταβολή στην εργασία τους ή πιέσεις για να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Από την πλευρά της Υπηρεσίας, ο Διοικητής και ο ΓΓ, αφού παραδέχθηκαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεσμεύτηκαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα των καταγγελιών πιο επισταμένα και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Το ζήτημα των προσλήψεων θα προσπαθήσουν να το λύσουν με το σύστημα της κινητικότητας των υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες(!) και όχι με νέες μόνιμες προσλήψεις. Μιας και με βάση τα στοιχεία που μας παρέθεσαν, θεωρούν επιτυχία ότι 1 στις 6 επιχειρήσεις ελέγχεται σήμερα.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κάνει καθαρό προς όλες τις κατευθύνεις ότι πρακτικές που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων δεν γίνονται αποδεκτές. Το Εργατικό Κέντρο θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να είναι πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...