Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου : Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια την Πέμπτη 31 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι και Όλες στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ Πέμπτη 31 Μάρτη

ΣΑΜΟΣ: 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου

ΙΚΑΡΙΑ: 7:30 το απόγευμα στον Εύδηλο

 

 Ετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις

 

  • την 48ωρη Γενική Απεργία μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή.

  • Την 24ωρη Απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 7 Απρίλη

 

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος, συνταξιούχος να μην μείνει αμέτοχος και να κοιτάζει το σφαγιασμό που μας ετοιμάζουν με νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, στη φορολογία, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων, κ.α. Οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ είναι για να μας αφαιρέσουν όσα δικαιώματα μας απέμειναν. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλες θα φέρουν νέα καταστολή και περιορισμούς της λαϊκής πάλης, νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επιθέσεις. Κανείς να μην τα δεχτεί όλα αυτά!

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες και είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων! Είναι προς όφελος των μονοπωλίων, για αύξηση της κερδοφορίας τους.

 

Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο. Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι.

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

 

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα.

 

Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της.

 

Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, την βρώμικη προπαγάνδα. Από την υποκριτική στάση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όλοι μαζί στηρίζουν το κεφάλαιο.

 

 Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε πόλη και χωριό, στα χωράφια, στις γειτονιές!

Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Κριτήριο για όλους μας πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Καθένας να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει μην αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες! Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια! Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία!

 

Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!

 

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...