Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: Η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες παιδιά εκτός ολοημήμερου σχολείου !

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ!

 

            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς. Υποτάσσει τη λειτουργία των σχολείων στα στενά πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής, των δημοσιοοικονομικών περιορισμών, της πιστής υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου που ψήφισε από κοινού με ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ!

            Την ίδια στιγμή «τρέχει» με διαδικασίες fast track να περάσει όλα τα μέτρα που απαιτεί η Ε.Ε., το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

            Με νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας,  την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!!

            Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής ή τη μαύρη εργασία οδηγούνται σε αδιέξοδο! Αλήθεια δεν ξέρει ο Υπ. Παιδείας και η κυβέρνησή ότι, στην Ελλάδα του 2016 με επίσημη ανεργία πάνω από 25% και ανεπίσημη πάνω από 30%, σπάνια συναντάς οικογένεια με δύο εργαζόμενους και μάλιστα ασφαλισμένους εργαζόμενους που να μπορούν να προσκομίσουν αντίστοιχα πιστοποιητικά;

            Επιπλέον, ο Υπ. Παιδείας κόβει την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15 μ.μ. Ποια οικογένεια με εργασιακά περιπλανώμενους γονείς μπορεί να παίρνει το παιδί της από το σχολείο στη 1.15 μ.μ., με δεδομένο ότι δε θα μπορεί να το γράψει στο ολοήμερο;

Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες, γεγονός που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία!! 

            Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, στις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης. Στη Λευκάδα πρόκειται να κλείσουν ή να συγχωνευτούν περίπου τα μισά νηπιαγωγεία.

            Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν με προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»! 

            Οι υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις!! Να μην τους το επιτρέψουμε!! 

            Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης δεν έχει φρένο! Με το ασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο, που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και απογειώνει τη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα. Με τα μέτρα που παίρνει στην Παιδεία, οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες και τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!! Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα νέα μέτρα με τους αντιλαϊκούς “αυτόματους κόφτες” μισθών και συντάξεων τον περιορισμό στην προστασία των εργαζομένων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες κλπ.

Ως εδώ!  Όλοι τώρα στον Αγώνα!

❖       Πάρτε πίσω την Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.

❖       Κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπιαγωγεία.

❖       Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

             Η Παιδεία, το να εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά δωρεάν και με ευθύνη του κράτουςαλλά και το τι μαθαίνουν τα παιδιά πρεπει να γίνει υπόθεση των σωματείων. Να γίνεται θέμα συζήτησης στα οργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, να μπει αποφασιστικά στις διεκδικήσεις των σωματείων.

 ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΗ 12.00 μ.μ.ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ & του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΗ 7.30 μ.μ. στην ΑΙΘΟΥΣΑ του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Πάρτε πίσω την απόλυση! Κινητοποίηση 26/09 στις 10πμ για απόλυση εργαζομένου επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Παραδόθηκε η πρώτη δόση της υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Συνεχίζουμε! Μεγάλη ποσότητα υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας...