Εργατικό Κέντρο Λαυρίου : Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι μακριά από την καταπολέμηση των αιτιών που γεννούν τα τραγικά αποτελέσματα

 

Η σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με υπουργούς και φορείς στο Λαύριο, για την επόμενη μέρα από την καταστροφή στο Ματι και τα μέτρα που εξήγγειλε, αποδεικνύει ότι η επόμενη μέρα είναι νύχτα πέρα ως πέρα. Προκαλεί πραγματικά έκπληξη το γεγονός, ότι 15 μέρες μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην πρόληψη και σε κάποια έκτακτα μέτρα για την προστασία της ζωής μιας και φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο η γύμνια του κρατικού μηχανισμού. Ότι εξήγγειλε είχε να κάνει με τα αυθαίρετα και την εφαρμογή νόμων ψηφισμενων πριν 35ετιας όπως αυτός ο γνωστός νόμος Τρίτση, που είναι λογικό να είναι και ανεπαρκής.

Αυτό που με ευλαβεια υπερασπιζεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του και είναι η κύρια αιτία του προβλήματος, είναι το γεγονός ότι η γη είναι εμπόρευμα, ότι η πολεοδομηση θα συνεχίσει να γίνεται, όχι με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, αλλά με βάση που επιθυμούν οι “στρατηγικοι επενδυτες” να διαμορφώσουν τα πεδία κερδοφορίας τους. Η απόκτηση στέγης για την εργατική λαϊκή οικογένεια, είναι υπόθεση ατομική. Η ανάγκη του λαού για στέγη ποτέ δεν ήταν μέριμνα του κράτους, υπήρχε μόνο ο ΟΕΚ και αυτόν τον διέλυσε η σημερινή κυβέρνηση. Με βάση τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι στις θάλασσες θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του λαού, με παράνομο ή νόμιμο τρόπο, αυθαίρετα θα συνεχίσουν να φτιάχνονται όσο δεν υπάρχει μέριμνα για κάλυψη της στέγης του λαού από το κράτος.

Ο πρωθυπουργός όσον αφορά τους πυρόπληκτους στάθηκε στα επιδόματα και σε μια γενική θέση για πολεοδομική αποκατάσταση στο Ματι. Δεν ακούστηκε κουβέντα για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν στην περιοχη και στο περιβάλλον, για αντιπλημμυρικα μέτρα, για επάνδρωση των αποσαθρωμενων Κέντρων υγείας της περιοχής. Καλούμε τους πυρόπληκτους να εντείνουν την πάλη τους να διεκδικήσουν μέσα από την επιτροπή τους την αποκατάσταση και την αποζημίωση στο 100% των καταστροφών που υπέστησαν.

Τέλος επειδή ο πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά το Λαύριο ως επικοινωνιακό φόντο, τον καλούμε να ξεκινήσει από εδώ το άνοιγμα των παραλιών και συγκεκριμένα από αυτή την παραλία που κάνει διακοπές το καλοκαίρι…

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.