Εργατικό Κέντρο Λαμίας : 27 Ιούλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε στις

Την Πέμπτη 27 Ιούλη θα επισκεφθεί την Λαμία ο πρωθυπουργός και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας,  στα πλαίσια του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Θα είμαστε εκεί για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες….. Που ζουν στο πετσί τους και πληρώνουν καθημερινά τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, καταδικάζουν απερίφραστα τα όσα κάνει, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, ακολουθώντας – πάντα – τις κατευθύνσεις των οργανισμών που προστατεύουν τα μονοπώλια και τα κέρδη τους…. της Ε.Ε, του ΔΝΤ και των λεγόμενων δανειστών.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο έπεσε το βιοτικό μας επίπεδο. Πόσο χειροτέρεψαν οι συνθήκες της ζωή μας. Πόσο φωλιάζει η αβεβαιότητα για το αύριο στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Καθημερινά ωριμάζουν στην συνείδηση του λαού, η αντίληψη πως «δεν πάει άλλο»… πως είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν όσα χρειάζονται και τους ανήκουν, αμφισβητώντας εκείνους που χρόνια τώρα τους υπόσχονται καλύτερες ημέρες και τελικά τους καταδίκασαν στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία.

Για να προλάβει αυτές, ακριβώς, τις εξελίξεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οργανώνει μια εκτεταμένη πανελλαδική εκστρατεία μιλώντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για την δίκαιη, τάχα, ανάπτυξη της. Με στόχο, να κοροϊδέψει ακόμη μια φορά τον λαό. Να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει αυταπάτες, που θα τους επιτρέψουν να χειραγωγούν τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη και Πέμπτη, ο πρωθυπουργός και ένα μεγάλο επιτελείο κυβερνητικών στελεχών θα βρίσκεται για αυτό τον λόγο στην Λαμία. Σε ένα συνέδριο για την ανάπτυξη της περιοχής, όπου θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποσχόμενος καλύτερες ημέρες.

Πρόκειται για μια πολύ γνωστή τακτική, που όμως δεν μπορεί, αυτή την περίοδο, να είναι αποτελεσματική στην συνείδηση του λαού, που έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες από ταξίματα, μεταμφιέσεις και κολοτούμπες.

Οι χιλιάδες άνεργοι, που περιμένουν στην ουρά για λίγους μήνες δουλειά χωρίς δικαιώματα….. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι,… τα κλειστά μαγαζιά της Λαμίας,…. οι συνταξιούχοι που βιώνουν τις συντάξεις πείνας….. οι αγρότες, που είναι σε απόγνωση, βλέποντας τα χωράφια και την δουλειά τους να απαξιώνεται… Οι απολυμένοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα της Λαμίας….. Μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονται μπροστά σε στυγνό εκβιασμό, προκειμένου να αποδεχτούν μειώσεις στις αποδοχές τους και να υποταχθούν στην προοπτική παράδοσης αυτής της σημαντικής παραγωγικής μονάδας, που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, στο μονοπωλιακό κεφάλαιο….. Δεν μπορεί να είναι το σιωπηλό σκηνικό στην φιέστα που οργανώνει η κυβέρνηση…… Δεν συμμετέχουμε στις φιέστες, που γίνονται για να αποπροσανατολίσουν τον λαό….

Καταγγέλλουμε, επίσης, πολιτικά και εκείνους που συμβάλλουν στο να γίνει αυτό το συνέδριο της εξαπάτησης του λαού, βοηθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την εντύπωση πως ασχολείται με λαϊκά προβλήματα, όταν ήδη έχει διαμορφώσει το πολιτικό πλαίσιο για την δημιουργία και την αναπαραγωγή τους.

Σε αυτό το συνέδριο – φιέστα συζητάνε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και από κοντά οι άλλοι διαχειριστές του συστήματος, με το μανδύα της θεσμικής αντιπολίτευσης ή του αυτοδιοικητικού δημιουργώντας την εντύπωση πως κάτι κάνουν. Διαφωνούν με χαμόγελα ξέροντας πως μεταξύ τους οι διαφορές είναι ελάχιστες. Πως όλοι τους συμφωνούν με την Ε.Ε και την διαχείριση του συστήματος που εξασφαλίζει την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την πολιτική τους και δίνουμε υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων ώστε να αντιμετωπισθούν οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες και να ανοίξει η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Συντονίζουμε τα βήματα μας με την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, την νεολαία και τους απόμαχους της ζωής για να εξασφαλίσουμε το μέλλον που δικαιούμαστε και μας ανήκει.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΗ 2017 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΩΡΑ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...