Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στο εφετείο της Λάρισας δικάζονται σήμερα Τετάρτη 28/3/2018 οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές τις γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ που προσέφυγαν ζητώντας την ακύρωση της ποινής που υποβλήθηκε πρωτόδικα σε ένα χρόνο φυλάκιση, χωρίς να αποδειχθεί καμιά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες των εργοδοτών που χρησιμοποίησαν για μάρτυρες τα στελέχη των επιχειρήσεων τους, με μοναδικό ουσιαστικά λόγο την οργάνωση της απεργίας στις αρχές του 2012. Εκείνη την περίοδο η εργοδοσία της εν λόγω βιομηχανίας με απίστευτες μεθοδεύσεις και τρομοκρατία κατάργησε την κλαδική συλλογική σύμβαση, μειώνοντας έως και 53% τους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζομένων , καθώς και πολλά άλλα θεσμικά δικαιώματα όπως ειδικότητες, τριετίες κ.λ.π Αφού επέβαλαν επιχειρησιακή σύμβαση που την υπέγραψαν μόνοι τους – χωρίς τους εργαζόμενους, ισοπέδωσαν τους μισθούς στα 751 ευρώ και στους νεοπροσλαμβανόμενους που σήμερα αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στα 586 ευρώ το μήνα !

Από τότε( το 2012) οι εργοδότες απομόνωσαν τους συνδικαλιστές από το υπόλοιπο προσωπικό, τους σέρνουν στα δικαστήρια και δεν τους επιτρέπουν να μπουν στο χώρο εργασίας τους, με μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν και να μην ξανασηκώσουν …κεφάλι οι εργαζόμενοι!

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ πλέον έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γκετο!

Για παράδειγμα είναι μοναδικό φαινόμενο στη χώρα μας στην εποχή της κρίσης, που η ανεργία …τσακίζει κοκάλα στην συγκεκριμένη επιχείρηση να έχουμε συχνά ομαδικές παραιτήσεις εργαζομένων!

Όσο για το 1,5 εκατομμύριο μπόνους που διαφημίζουν ότι μοίρασαν στους εργαζόμενους πρόσφατα , είναι ψίχουλα μπροστά στα 30 και πάνω εκατομμύρια που τους άρπαξαν από τις μειώσεις στους μισθούς τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτά τα έδωσαν όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τη φτώχεια που μοίρασαν αλλά προφανώς για να βελτιώσουν την εικόνα τους στην κοινωνία και στο καταναλωτικό κοινό. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι και στη μοιρασιά είναι άδικοι, αφού τη μερίδα του λέοντος την έδωσαν στα στελέχη τους και όχι στους εργαζόμενους που ματώνουν στην παραγωγή.

Να σημειωθεί επίσης ότι σε όλη την περίοδο της κρίσης ο όμιλος των επιχειρήσεων των αδελφών Σαράντη που σήμερα ονομάζονται <ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ> σημείωνε συνεχώς τεράστια κέρδη και επέκταση των εμπορικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Το συνδικάτο γάλακτος τροφίμων ποτών νομού Λάρισας, το εργατικό κέντρο νομού Λάρισας και η πανελλήνια ομοσπονδία γάλακτος τροφίμων ποτών των οποίων οι δικαζόμενοι είναι στελέχη τους καταδικάζουν την συνδικαλιστική δίωξη, συμπαραστέκονται στους 4 διωκόμενους συνδικαλιστές και καλούν τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ» να οργανωθούν στο συνδικάτο τους και να παλέψουν :

*Να επανέλθουν οι κλαδικές συμβάσεις και οι μισθοί πριν το 2012.

* Να επανέλθουν οι ειδικότητες, η προϋπηρεσία και τα επιδόματα για όλους.

*Να υπερασπισθούν το σύνολο των δικαιωμάτων τους από τις αυθαιρεσίες των εργωδοτών τους.

* Να ενώσουν τη δύναμή τους με τους εργαζόμενους του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών τους που τους αφαιρούν οι βιομήχανοι και οι μηχανισμοί τους.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο 29 ΜΑΡΤΙΟΥ που κύριξε η ομοσπονδία μας με τα παραπάνω αιτήματα.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...