Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Να δωθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών Μάνδρας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την ηγεσία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γενικότερα, για την αδιαφορία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 10 εργαζόμενοι του υπουργείου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μάνδρα Λάρισας και ζητά την άμεση επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα οι 10 εργαζόμενοι, δεν έχουν έναν αυτοτελή και αξιοπρεπή χώρο δουλειάς για να μπορέσουν να εργαστούν, αφού συστεγάζονται με την στρατιωτική διοίκηση σε ένα μικρό δωμάτιο πεπαλαιωμένου και ακατάλληλου κοντέινερ, που δεν επαρκεί ούτε για την στρατιωτική διοίκηση.

Δεν τους έχει δοθεί από το υπουργείο, απολύτως τίποτα σε εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φέρνουν τους δικούς τους από τα σπίτια τους, εκτυπωτές, αναγκαζόμενοι να πηγαίνουν στην στρατιωτική διοίκηση του κέντρου φιλοξενίας για να εκτυπώσουν, έπιπλα γραφείων, αναλώσιμα, ακόμα και τα στυλό τα αγοράζουν οι ίδιοι, κλπ).

Είναι απλήρωτοι από τον Απρίλιο του 2018 και δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν. Δεν λαμβάνουν καμία αποζημίωση για την καθημερινή τους μετακίνηση προς και από την εργασία τους, δεν λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες δομές το λαμβάνουν και δεν γνωρίζουν τι θα γίνουν οι συμβάσεις όταν τελειώσουν.

Το ΕΚΝΛ, ζητά να εγκατασταθεί άμεσα από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, καινούργιο και ευρύχωρο κοντέινερ-οικίσκος για ανθρώπινες που θα στεγάσει τη λειτουργία των 10 εργαζομένων σε ανθρώπινες συνθήκες και να εξοπλισθεί με όλα τα αναγκαία μέσα (Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφεία-καρέκλες, αναλώσιμα υλικά).

Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους όλοι οι εργαζόμενοι, να τους καταβληθεί το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και να τους καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης προς και από την εργασία τους. Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους, σε αορίστου χρόνου.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Να μην γίνει νέα “κοιλάδα τεμπών” η νήσος Χίος

ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ» Η ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Nα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά της η συναδέλφισσα στην εταιρεία Coffee Island

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την προκλητική στάση της εργοδοσίας στον όμιλο coffee island, που στερεί...

Σωματείο Εργαζομένων Tasty Foods Α.Β.Γ.Ε: Νέες στάσεις εργασίας και γενικές συνελεύσεις

Συναδέλφισσες-φοι, χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή όλων στη μεγαλειώδη απεργία της 28ης Φλεβάρη. Χιλιάδες κόσμος...