Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Όλοι στο Συλλαλητήριο 7 Απρίλη

0

Στο Αργοστόλι 7.30 μ.μ. στο ΕΚΚΙ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

 Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Είναι αδίστακτοι. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.Πάνω από 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία συναντηθήκαμε στη μεγάλη πρωτοβουλία για την επαναφορά των ΣΣΕ, την κάλυψη των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Σήμερα οι εξελίξεις επιβάλλουν να κλιμακώσουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Το νεο Δ.Σ του ΕΚΚΙ και με οδηγό τον προγραμματισμό δράσης που αποφασίστηκε στην πρόσφατη Γ.Σ. , καλεί τις διοικήσεις των σωματείων της δύναμης του να συνεδριάσουν , να καλέσουν Γ.Σ , να πάρουν απόφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο , να συζητήσουν με τους εργαζόμενους του νομού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Στον άξονα αυτό το ΕΚΚΙ συνεχίζει τη δράση του όχι μόνο στο ζήτημα των ΣΣΕ αλλά και με παρέμβάσεις για οξυμμένα τόπικά ζητήματα όπως η υγεία , με τα γνωστά προβλήματα ( Μαντζαβινάτειο – υποστελέχωση νοσοκομέιων κ.τ.λ.) και η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων ( εργατικές κατοικίες Ληξουρίου – σχολεία – υποδομές) και γι΄αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες θα περιοδευσει στους εξής χώρους δουλειας:

ΔΕΥΤΕΡΑ 3\4: ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΤΡΙΤΗ 4\4: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ (ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ)-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5\4:ΔΗΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΦΟΡΙΑ , ΙΚΑ κ.τ.λ.)

ΠΕΜΠΤΗ6\4:ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ-ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ -ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΑΡΟΥΛΗ (ΛΗΞΟΥΡΙ)-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7\4:ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΓΡΑΦΕΊΑ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦ\ΝΙΑΣ – ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Συνάδελφοι , μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης. 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας,

με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης

 

Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

  • ·                 Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  • ·                 Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
  • ·                 Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • ·                 Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  • ·                 Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  • ·                 Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

 

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!

 Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα!

 Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

 Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.