Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης δηλώνει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην COSCO στον Πειραιά και στον δίκαιο αγώνα τους. Θεωρούμε ότι η τριήμερη επιτυχημένη απεργία ήταν καρφί στο μάτι εργοδοσίας και κυβέρνησης και αυτό επιβεβαιώνεται από την ταχύτητα με την οποία έσπευσαν λυτοί και δεμένοι να την κηρύξουν παράνομη και καταχρηστική με διαδικασίες fast track.

Η πολυδιαφημισμένη επένδυση της «COSCO» στο λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύεται σύγχρονο κάτεργο για τους εργαζόμενους σε αυτή, με εξαντλητικά ωράρια, εργατικά ατυχήματα, μισθούς πείνας, τρομοκρατία, απολύσεις. Αυτή είναι η «δίκαιη» ανάπτυξη που διαφημίζουν η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ. Αντίστοιχα όμως, δείγμα και πρότυπο είναι για όλους τους εργαζόμενους, ο αγώνας των συναδέλφων που δίνουν ενάντια σε αυτό το πανίσχυρο μονοπώλιο.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στις προβλήτες 2 και 3 της «COSCO» !

Έχει μεγάλη σημασία η στάση σας απέναντι στην εργοδοσία της «COSCO» και των εργολάβων, η οποία φωτίζει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Δηλώνουμε, ταυτόχρονα ότι θα σας στηρίξουμε με όποιο τρόπο χρειαστεί, και για την επερχόμενη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Ιούνη και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση πάρετε από εκεί και πέρα αλλά και για όσο διάστημα αποφασίσετε να συνεχίζετε το δίκαιο αγώνα σας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας!

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Comments are closed.