Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Παράσταση Διαμαρτυρίας Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 12:00 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο

Δημοσιεύτηκε στις

MarketIn : Όσες και αν κάνετε συλλήψεις, εμείς θα συνεχίζουμε μέχρι να γίνουνε προσλήψεις!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας, να δυναμώσουν την πάλη στο πλάι του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία των MarketIn. Να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 12:00 μμ, στο Δικαστικό Μέγαρο, την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία βάζουν στο εδώλιο δώδεκα εργαζόμενους και συνδικαλιστές που συνέλαβαν με πρωτοφανή βία μπροστά στο κατάστημα, σε μέρα προκηρυγμένης απεργίας από το Εργατικό Κέντρο.

Το MarketIN είναι ο πρώτος εργοδότης που εξαγοράζει άλλη εταιρεία και δε διατηρεί το προσωπικό! Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει ήδη κρίνει ότι η επιχείρηση MarketIN που διαδέχτηκε τον «Καρυπίδη» είναι «μεταβίβαση – διαδοχή» και άρα η νέα επιχείρηση αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους. Η διάδοχος εταιρεία Market In επομένως, βάσει του ΠΔ 178/02 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, θα έπρεπε να λειτουργήσει το κατάστημα τόσο στα Γιάννενα όσο και σε άλλα μέρη, με όλους τους εργαζόμενους της “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ”. Άλλωστε σύμφωνα με τα δικά της δημοσιευμένα στοιχεία αύξησε το 2016 τα καθαρά κέρδη της σε σύγκριση με τo 2015.

Αντίθετα για πρώτη φορά στην πόλη μας κεντρικό κατάστημα να κάνει εγκαίνια με την παρουσία ΜΑΤ! Δύο φορές μέσα σε ένα μήνα, υπό την εντολή του διευθυντή του MarketIN, κλείνουν τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης για να χτυπήσουν και να συλλάβουν εργάτες μπροστά στα μάτια περαστικών. Εργαζόμενοι σέρνονται με ασφαλίτικες μεθόδους από τα σπίτια τους στην αστυνομία, Κυριακή πρωί με τη διαδικασία του αυτόφωρου! Εχουν γίνει 17 συλλήψεις και 24 μηνύσεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που κάνουν το αυτονόητο: διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους όντας απλήρωτοι για δύο χρόνια! Ανάμεσα τους οι εργαζόμενοι που διεκδικούν, ο πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΙ, πρόεδροι σωματείων. Μπράβοι και νονοί της νύχτας, άνθρωποι του υποκόσμου «περιφρουρούν» το διευθυντή του MarketIN, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους μέσα και έξω από το κατάστημα, απειλώντας απροκάλυπτα τις ζωές απολυμένων, αγωνιστών και νεολαίων.

Το χτύπημα κατά απεργών-εργαζομένων και συνδικαλιστών που έγινε σε απεργία κηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων είναι αποκαλυπτικό  μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη διεκδικητική συνδικαλιστική δράση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης». Κυβέρνηση και κεφάλαιο βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία γιατί οι «επενδυτικές λεωφόροι» πρέπει να είναι «ελεύθερες» από εργατικά δικαιώματα, αλλά και από τη συλλογική οργάνωση και δράση της εργατικής τάξης.

Δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα, φορείς της χώρας, ακόμα και συνδικάτα της Ιταλίας εκφράζουν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζουν τη στάση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας!

Η καταστολή και οι απαράδεκτοι «νέοι» εργοδοτικοί όροι λειτουργίας των χώρων εργασίας που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία πρέπει να πάρουν την απάντησή τους στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, μέρα ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...