Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Όλοι στο συλλαλητήριο. Να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι σε εργοδότες-κυβέρνηση, Ε.Ε. σε νέα και παλιά μέτρα

Δημοσιεύτηκε στις

H κυβέρνηση φέρνει σήμερα, με τη γνωστή μορφή του κατ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται: Κατακρεούργηση συντάξεων – Πρόνοιας πάνω από 2,9 δισ. ευρώ . Περαιτέρω διάλυση προνοιακών επιδομάτων, με την επέκταση του συστήματος «αξιολόγησης» της λεγόμενης «λειτουργικής αναπηρίας» σε όλες τις περιοχές της χώρας, μέχρι το τέλος του 2018. Μείωση του αφορολόγητου ορίου (από το 2020) που έρχεται να δυναμώσει τη φοροληστεία με ποσά ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2020 και περαιτέρω αύξηση για το 2021. Ψηφίζεται η τροπολογία αναφορικά με τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, την ίδια ώρα που σγφίγγει ο κλοιός γύρω από την λαϊκή κατοικία με μια σειρά νομοθετικά μέτρα.

Κι όσο αυτά είναι τα μέτρα για το λαό, η κυβέρνηση στο ίδιο πολυνομοσχέδιο σπεύδει να ικανοποιήσει σειρά από «θέλω» της εργοδοσίας: να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα για μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» να βάλει επιπλέον εμπόδια στη δυνατότητα των σωματείων για προσφυγή στη διαιτησία

            Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Καλουμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη στις 7:00 με ένα σύνθημα: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι σε εργοδότες-κυβέρνηση, Ε.Ε. σε νέα και παλιά μέτρα. Να παλέψουμε για:

 

ü  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

ü  Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

ü  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

ü  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

ü  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

ü  Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

ü  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

ü  Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: «Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε μαζί»

 Αλληλεγγύη στους φοιτητές της Γαλλίας! «Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: 28 – 29 Σεπτέμβρη τρίωρες στάσεις εργασίας στη SARMED

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής και Νήσων προχώρησε τη Δευτέρα 25/9 σε παρέμβαση...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Αναχώρησαν σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, τα είδη πρώτης ανάγκης, προς το Εργατικό Κέντρο Λάρισας...