Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και άλλοι φορείς από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να καλύψουν τις ανάγκες των μεταναστών

Δημοσιεύτηκε στις

To βράδυ της Δευτέρας 20/9, 49 πρόσφυγες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία και μετανάστες θύματα των δουλεμπόρων κινδύνεψαν ανοικτά της Ζακύνθου στο ταξίδι τους προς την Ιταλία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Χάρη στη βοήθεια των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα αλλά και ναυτεργατών από παραπλέοντα σκάφη διεσώθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Παναγούλας.

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ αλλά και άλλοι φορείς από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των προσφύγων – μεταναστών κυρίως σε παιδικά ρούχα και παπούτσια και σε γυναικείο ρουχισμό από προσφορές εργαζομένων και ανέργων του νησιού.

Δυστυχώς και οι άνθρωποι αυτοί θα ακολουθήσουν την τύχη των υπολοίπων προσφύγων – μεταναστών και θα εγκλωβιστούν σε κάποιο από τα hot spot της χώρας μας βάσει της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε. – Ελλάδας – Τουρκίας.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

  • Να ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ και οι πρόσφυγες μετανάστες να πάνε στη χώρα προορισμού τους.
  • Να μην τους εγκλωβισούν στα hot spot
  • Αυτοί που κάνουν τους πολέμους και βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά να φιλοξενήσουν τα θύματα του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού τους πολέμου.
  • Οσο καιρό κάτσουν στην πατρίδα μας, να φιλοξενηθούν με κάθε δικαίωμα, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που θα πληρούν τα κριτήρια υγιειενής και  ασφάλειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΖ θέλει να αναφερθεί ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στο Λιμενικό Σώμα Ζακύνθου, στους εργαζόμενους όλων των φορέων που ενεπλάκησαν, όλους όσους συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και όλο το λαό της Ζακύνθου που αγκάλιασαν τους ξεριζωμένους  και για άλλη μια φορά έδειξαν το μεγαλείο τους  φιλοξενόντας τις οικογένειες αυτές με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.


Από τη Διοίκηση

 

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ , στις...

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας: Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Όλοι σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο...