Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατκ/ού Κέντρου Ζακύνθου εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής που διαρκεί για δεκαετίες, με ευθύνη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης πρέπει να βρει συμπαραστάτες και τον ελληνικό λαό που πρέπει να μάθει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς και να δυναμώσει την αλληλεγγύη του λόγω των γενικότερων εξελίξεων και της Ισραηλινής επιθετικότητας.

Κάθε λαός όπως και ο παλαιστινιακός πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει κυρίαρχα για την κυβέρνηση και το μέλλον του, για το δρόμο της ανάπτυξης που εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

Απαιτούμε;

  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές.

  • Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού και να αρθεί κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

  • Να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ‘67.

  • Να εξασφαλιστεί η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

  • Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Όπως έχουμε ξ ανατοποθετηθεί στηρίζουμε την πάλη τους ,για ένα παλαιστινιακό κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο, στα όρια του ’67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, όπου θα είναι κυρίαρχος ο λαός στη χώρα του.

Από τη Διοίκηση

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.