Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου : Ολοκληρώθηκε το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο την Κυριακή 2 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκε το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που αποφάσισε και πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με συνδιοργανωτές τα σωματεία των Ξεν/λων Κω και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπως και της Β ΕΛΜΕ Δωδ/σου και του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ).

Την πρώτη μέρα ,Σάββατο 1 Ιούλη , μικρά παιδιά ζωγράφισαν για την ειρήνη,άκουσαν παραμύθι και συμμετείχαν στην αφήγησή του στόλισαν τον πλανήτη Γη με τα περιστέρια της ειρήνης που χειροτέχνησαν. Στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου ,που φιλοξένησε την εκδήλωση είχε και έκθεση βιβλίου με λογοτεχνικά έργα με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

Την δεύτερη μέρα ,Κυριακή 2 Ιούλη, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο πάρκο Ιπποκράτη με ομιλία εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου και ακολούθησε αφιέρωμα στο αντιιμπεριαλιστικό τραγούδι. Στον χώρο είχε έκθεση βιβλίου.

Το διήμερο αποτελεί κορύφωση της δραστηριότητας που αναπτύσσει εδώ και δύο μήνες το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά» ξεκινώντας από την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι σήμερα, ενταγμένο στην προσπάθεια να αναπτύξουμε πολύπλευρη δράση και στην περιοχή μας , με συσκέψεις και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, όπως και με άλλες δραστηριότητες.

Επειδή η κατάσταση οξύνεται στην περιοχή ,με αναδιατάξεις δυνάμεων και όξυνση των ανταγωνισμών, στην εκδήλωση εκφράστηκε η αναγκαιότητα να σταλεί ισχυρό εργατικό – λαϊκό μήνυμα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας σε αυτούς, την οποία προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Παράλληλα με τον αγώνα ενάντια στους φόρους, στα χαράτσια, στις απανωτές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες,που ο λαός καλείται να πληρώσει υποχρεώνεται να βάλει ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη και για εξοπλισμούς που είναι απαραίτητοι στη λειτουργία του ΝΑΤΟ.

Κλιμακώνουμε τις δράσεις συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας στον Τουρισμό στις 20 Ιούλη ,κινητοποίηση που την γεννάει η ανάγκη όσο και η βάρβαρη καθημερινότητα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ζουν τα τελευταία χρόνια στο πετσί τους.Η τεράστια κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο είναι αποτέλεσμα της κατάργησης θεμελιωδών κατακτήσεων των εργαζομένων,τ της γενίκευσης της μαθητείας, της εδραίωσης των δουλεμπορικών γραφείων, της απλήρωτης δουλειάς.

Είναι αποτέλεσμα της συγκέντρωσης μεγάλων μονάδων και πρακτορείων που λυμαίνονται την ομορφιά των νησιών μας αφήνοντας πίσω,απούλητα ή απλήρωτα προϊόντα αγροτικής παραγωγής,μικρά διαμερίσματα ή ενοικιαζόμενα κλειστά, μαγαζάτορες στα όρια νευρικής κρίσης από τις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΟΥΣ !
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ!

Ξεσκεπάζουμε το «παραμύθι» περί «Ελλάδας όασης σταθερότητας», την ώρα που η κυβέρνηση με τη σημαία της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» εμπλέκει το λαό σε σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο διαμελισμού κρατών, επαναχάραξης συνόρων και γενικευμένων πολεμικών αναμετρήσεων…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  • Καμμιά συμμετοχή σε στρατιωτικο-πολιτική συμμαχία καπιταλιστών.

  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν

  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και το σωβινισμό.

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε όλους τους λαούς.

Χαιρετίζουμε τους φαντάρους ,τα παιδιά μας,που από κάθε μεριά της Ελλάδας και πρόσφατα από Ρόδο, με επιστολές τους ξεκαθαρίζουν πως θα υπερασπιστούν τα σύνορα της πατρίδας, δεν θα πολεμήσουν όμως έξω από τα σύνορα για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΕΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

4/7/17

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζ. Υπ. Γεωργίας – Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Αττικής: Όλοι στη συγκέντρωση 1μ.μ. στη Βουλή

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/12 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ακύρωση των αναστολών εργασίας

Άμεση εφαρμογή της απόφαση του Γ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση των...

Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων:Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ   ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για...